Premierul Dacian Cioloș a retras nominalizarea Cristinei Guseth la Ministerul Justiției!

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a anunțat pe pagina sa de facebook, că a decis să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiției, „pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern”. Acesta a precizat că marți dimineață va face o altă propunere Parlamentului. Decizia vine după ce Guseth a avut o prestație îndoielnică în audierile de la Comisiile Juridice reunite.

cristina-guseth

„Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere”, se arată pe pagina sa de facebook a premierului.

Pe de altă parte, într-un comentariu la aceeași postare, premierul desemnat afirmă că a fost și vina Cristinei Guseth, pentru că altfel nu ar fi retras-o.

Raluca Prună, fostul președinte al Asociației Române pentru Transparență, este noua propunere la Justiție, potrivit unor surse ale Realitatea.net. Aceasta este consilier și manager de programe în cadrul Direcției Generale Justiție, Libertate și Securitate a Comisiei Europene.

După retragerea Cristinei Guseth, Mihai Selegean a fost noua propunere a premierului desemnat la Justiție. Dovada o constituie figurarea numelui său pe ordinea de zi a parlamentarilor din comisiile juridice reunite, care ar fi trebuit să îl audieze în ședință. Selegean a refuzat nominalizarea pe motiv că ar există anumite nereguli în CV-ul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.