Premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dâncu au dat asigurări că spitalul regional de urgență va fi construit la Cluj

Premierul Dacian Cioloș a luat parte la o conferință de presă la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, alături de vicepremierul Vasile Dâncu. Aceștia au vorbit despre finanțarea spitalului regional de urgență, a proiectului Cluj Innovation City, despre agricultură și despre candidatura Clujului la Capitala Culturală Europeană.

dacian ciolos premier

Conferința de presă a început cu 45 de minute întârziere față de ora stabilită în program.

Reprezentanții presei clujene au fost controlați la intrarea în conferință, iar un jurnalist clujean la întrebat pe premierul Dacian Cioloș dacă acesta consideră presa un factor de risc. „Nu consider presa un factor de risc, nu îmi este teamă de presă. Măsurile nu vin din anumite decizii ale mele, ci din anumite proceduri. Nu consider presa un factor de risc, ci ca un partener, de asta sunt astăzi în fața dvs”, a susținut Cioloș.

„Am discutat despre proiectele locale care au nevoie de o susținere din partea guvernului, centura metropolitană care să facă legătura cu autostrada și care să decongestioneze traficul, care este inclusă în masterplanul pe care guvernul urmează să îl adopte. Domnul primar a vrut să se asigure că va rămâne în masterplan și l-am asigurat că acest lucru se întâmpla.

Dau garanția că va exista o finanțare că lucrarea va începe. Vă pot garanta că există finanțare și vă pot garanta că guvernul actual a înceceput să revadă studiul de fezabilitate care a început acum ceva timp”, a declarat Cioloș.

Despre spitalul regional de urgență

„La Cluj este unul dintre cele 3 spitale regionale de urgență pe care guvernul le consideră prioritare. Acolo mai trebuie revăzut studiul de fezabilitate, bani există din fonduri europene pentru acest spital regional. Am discutat despre proiectul Cluj Innovation City, e un concept care mie mi se pare foarte interesant dincolo de impactului lui economic”, declarat Cioloș

Vicepremierul Vasile Dâncu a susținut că există o finanțare de 50 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele 3 spitale regionale de urgență. „Locațiile sunt stabilite, a existat o singură problemă la Iași, unde nu era stabilită locația exact, dar ea există, a fost doar o polemică locală. Cred că din această toamnă una dintre garanțiile pentru spitalele regionale vom ajunge la termen cu asta.

Sunt trei spitale regionale pentru care există finanțare, a câte 50 de milioane de euro pentru fiecare”, a mai susținut Dâncu.

Premierul Dacian Cioloș a efectuat o vizită la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, la sediul Prefecturii Cluj cu prefectul Gheorghe Vușcan și cu primarul Emil Boc. \

Cei doi au avut o întâlnire și cu Nițu Marin, prefectul Judeţului Sălaj, Radu Sandu Căpîlnașiu, primarul municipiului Zalău, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Marc Tiberiu, precum și alți deputați și senatori.

Vom reveni cu mai multe amănunte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.