John Higgins și Ken Doherty, încântați că vor evolua în fața fanilor din România, la Cluj-Napoca

Foștii campioni mondiali la snooker John Higgins și Ken Doherty, alături de reputatul comentator Eurosport Marius Ancuța și arbitrul internațional Alex Crișan, au participat la o conferință de presă la sediul Snooker Club Cluj de pe Calea Baciului, vineri, 4 martie, înaintea galei Betfair Romanian Snooker Days de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Peste 2000 de persoane sunt așteptate la gala de snooker din această seară, iar cei doi jucători promit un spectacol pe cinste.

„Suntem pentru prima dată aici, în România, și nu știam până astăzi că snooker-ul este așa popular aici. Vestea bună este că vom avea un turneu european important aici în Cluj și toți jucătorii de top vor fi aici. Să joc contra lui John este mereu o plăcere, rămâne un jucător foarte bun și am avut de-a lungul anilor meciuri grozave împreună. Nu a trebuit să mă gândesc de două ori dacă să vin să joc aici. Vor fi aproximativ 2000 de spectatori și acest lucru este grozav. Suntem încântați că am fost invitați să jucăm aici”, a declarat Ken Doherty.

„Este mereu o plăcere să joci într-o țară nouă și când am aflat de România am fost foarte încântați să venim. Am jucat în multe țări și în multe state în ultimii ani datorită Eurosportului, iar când ni s-a spus să venim să jucam un meci aici am răspuns pozitiv fără să stăm pe gânduri. Am crescut alături de Ken, am jucat mult împreună și cred că vom avea un meci foarte bun în fața fanilor români. Când am aflat că vor fi peste 2000 de spectatori în tribune cred că e cea mai mare audiență în fața căreia vom juca tot anul. Va fi și o experiență foarte bună pentru jucătorii români împotriva cărora vom evolua. Ne bucurăm că suntem aici”, a declarat John Higgins.

Cei doi jucători au povestit despre meciurile lor celebre, despre Campionatul Mondial, dar și despre cele mai importante amintiri legate de cariera lor.

John Higgins și Ken Doherty la Snooker Club Cluj, înaintea meciului demonstrativ pe care îl vor susține la Sala Sporturilor „Horia Demian”

Întrebat de cât timp a avut nevoie pentru a se recupera după ce a devenit campion mondial, Doherty a glumit și a spus că de un an întreg.

„Aveți patru finale câștigate, pe care o considerați cea mai grea dintre toate?„, a fost întrebarea lui Marius Ancuța. „Cred că prima finala jucată contra lui Ken, pe care am și câștigat-o, iar apoi am fost norocos să joc alte trei finale. Nu cred că poți uita prima finală”, a declarat Higgins. „Prima dată când câștigi o finala este un moment foarte special”, l-a completat Doherty.

Ken Doherty, un mare fan al clubului Manchester United, a povestit despre momentul când a fost invitat de către Sir Alex Ferguson să își prezinte trofeul de campion mondial direct Old Trafford. „Am fost invitat pe Old Trafford de către Alex Ferguson, care este mare fan snooker, când am câștigat Campionatul Mondial și am spus că mi-ar plăcea să merg pe Old Trafford, moment în care am primit o invitație. A fost ultimul meci al sezonului, contra lui West Ham, iar Alex Ferguson m-a adus și mi-a prezentat întreg stadionul, m-a dus în vestiare, în biroul lui, apoi m-a dus într-o cameră și m-a prezentat tuturor, iar toată sala a amuțit și a stat și m-a privit. Nimeni nu a spus nimic și eu doar stăteam cu trofeul în mână, nu știam ce trebuie să fac, dar îi aveam pe toți jucătorii pe care îi veneram în față, ca Roy Keane, Eric Cantona, Ryan Giggs, toate legendele clubului erau acolo. Moment în care s-a apropiat de mine Eric Cantona și mi-a spus, <Felicitări, domnule Doherty>, iar eu am spus doar atât <Mulțumesc, domnule Cantona>. Fiind acolo a fost ca un vis devenit realitate și a fost o zi specială pentru mine, la fel ca și John Higgins când a fost la Celtic”, a povestit Doherty.

„Sunt arbitru internațional de aproximativ 10 ani și pot spune că anul acesta se anunță cel mai bun an pentru mine. Am început să ajung la majoritatea turneelor până în fazele finale, să stau până la sfârșitul campionatelor, să arbitrez finale de campionate majore și să arbitrez în săli cu 2-3000 de spectatori. Mă simt mândru că sunt român și am ajuns pe picioarele mele acolo, nu este ușor să intrăm în lumea britanică, cu toate scandalurile legate de imigranți. La snooker suntem o mare familie, avem toți aceeași pasiune și ne înțelegem foarte bine. Lucrez foarte mult și pentru campionatele naționale, organizez și în România cursuri de arbitraj și am o echipă de aproximativ 13 arbitri internaționali pe care pot să spun că i-am format, sunt colegi care au ajuns și ei la campionatele mari, au putut să arbitrez, inclusiv pe cei doi mari jucători pe care îi aveți de față.

Rămân la părerea că snooker-ul pare aristocratic din cauza mesei, din cauza vestimentației jucătorilor și a arbitruluii. Este un sport mai elegant, dar este deschis tuturor. Ca în orice sport necesită sacrificii, investiții și ore de antrenament. Nu este un sport elitist, nu numai anumite persoane pot ajunge jucători de top și este un sport deschis efectiv tuturor. Pasiunea este cea ne duce pe toți acolo unde trebuie”, a declarat și arbitrul internațional Alex Crișan.

Cei doi jucători au prezentat câteva trucuri la finalul conferinței de presă de la Snooker Club Cluj.

John Higgins

Ken Doherty

Programul galei din această seară va începe la ora 20:00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar în deschiderea meciului demonstrativ, Higgins și Doherty vor juca câte un frame împotriva câștigătorilor turneului organizat de Snooker Club Cluj, Lorin Druță și Claudiu Ilea.

Ken Doherty vs Claudiu Ilea (Cluj Napoca)
John Higgins vs Lorin Druţă (Baia Mare)
JOHN HIGGINS vs KEN DOHERTY

Gala va fi prezentată de reputatul comentator de snooker al Eurosport, Marius Ancuța, iar arbitrul internațional Alex Crișan va oficia meciurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.