Preoţi acuzaţi că organizează ilegal pelerinaje externe!

Preoţii sunt acuzaţi organizează ilegal pelerinaje cu enoriaşii în Israel şi fac concurenţă neloială agenţiilor de turism, iar câştigul pentru o excursie este de 4.000 de euro de persoană, susţin agenţiile de turism, însă reprezentanţii Bisericii spun că excursiile se fac legal, prin agenţiile Patriarhiei.

„Am cerut o întâlnire oficială la Patriarhie să le explicăm problema . Sunt preoţi care organizează pelerinaje în Israel, şi acest lucru este ilegal. Conform legislaţiei româneşti, nu ai voie să faci rezervări de servicii turistice şi excursii dacă nu ai licenţă de agenţie de turism”, a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin, citat de MEDIAFAX.

Agenţia Patriarhiei, Basilica Travel, a avut anul trecut venituri de aproximativ 100.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), afirmă că mii de pelerini merg anual în Israel prin Basilica Travel. Însă la tarifele de peste 600 de euro, afişate pe site-ul agenţiei, pentru un pelerinaj în Israel agenţia ar trebui să aibă venituri de minim 600.000 de euro pentru cel puţin 1.000 de pelerini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.