Preşedintele Băsescu l-a felicitat pe Viktor Orban pentru victoria în alegeri

basescuPreşedintele Traian Băsescu i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare premierului ungar, Viktor Orban, pentru victoria în alegerile legislative de duminică din Ungaria.

„Stimate domnule prim-ministru, doresc să vă felicit pentru victoria obţinută cu prilejul alegerilor parlamentare desfăşurate în Ungaria şi să vă urez succes în îndeplinirea obiectivelor acestui nou mandat care v-a fost încredinţat”, se arată în mesajul şeful statului român dat publicităţii de Administraţia prezidenţială.

Traian Băsescu transmite un mesaj şi poporului maghiar: „Folosesc această ocazie pentru a adresa sincere felicitări poporului maghiar şi îmi exprim deplina încredere că raporturile bilaterale, întemeiate pe relaţiile tradiţionale de prietenie între popoarele noastre, se vor consolida pe toate planurile, în beneficiul cetăţenilor români şi maghiari”.

Partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, a obţinut 44,54% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică în Ungaria, cu opt procente mai puţin decât în anul 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.