Preşedintele Donald Trump, atac la reţelele de socializare

Preşedintele american Donald Trump a acuzat vineri operatorii reţelelor de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură, dar nu a oferit şi dovezi în acest sens, relatează Reuters, citează NEWS.ro.

„Giganţii mediei sociale reduc la tăcere milioane de oameni. Nu putem face asta, chiar dacă înseamnă să auzim în continuare ştiri false precum CNN, al cărei rating a scăzut grav. Oamenii trebuie să îşi dea seama singuri de este real şi ce nu, fără cenzură”, a scris Trump pe Twitter, fără să menţioneze anumite companii.

Trump a criticat reţelele de socializare şi săptămâna trecută, afirmând, fără să ofere dovezi, că unele companii ”discriminează total vocile republicane/conservatoare.

Tweet-urile respective au fost publicate după măsurile luate de YouTube şi Facebook pentru eliminarea conţinutului postat de Infowars, un site condus de Alex Jones, autorul unor teorii ale conspiraţiei. Contul deţinut de Jones pe Twitter a fost suspendat temporar, pe 15 august.

Trump a afirmat, într-un interviu acordat luni Reuters, că este foarte periculos ca operatori de reţele sociale, precum Twitter şi Facebook, să reducă la tăcere voci care utilizează serviciile lor.

Comentariile preşedintelui au avut loc în timp ce industria reţelelor de socializare este tot mai urmărită de către Congres, în legătură cu propaganda străină.

Facebook, Twitter şi Alphabet au eliminat marţi sute de conturi care aveau legături cu propaganda iraniană, în timp ce Facebook a blocat o campanie legată de Rusia.

Agenţiile americane de informaţii au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016, prin hacking şi alte activităţi, inclusiv prin utlizarea mediei sociale, printr-o campanie de influenţare.

Întrebată despre acuzaţiile lui Trump, Twitter a făcut referire la o audiere de trei ore a directorului pentru politici publice al companiei, Nick Pickles într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor. Acesta a spus că acuzaţiile potrivit cărora Twitter blochează opiniile conservatorilor sunt nefondate şi că lucrează pentru a defini şi a acţiona împotriva ”comportamentului incorect, nu a unui anumit tip de discurs”.

Reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.