Președintele Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat că propunerea sa pentru funcţia de premier al României este Ludovic Orban. Aceasta este singura propunere pe care președintele a primit-o de la partidele politice, în urma consultărilor, scrie MEDIAFAX.

„Am promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate toate procedurile parlamentare. Posibil să avem deja mâine votul de învestire a Guvernului Orban, un vot care se va da în condiţii speciale, dar am toată încredere că Parlamentul are toate datele şi posibilităţile pentru a trece cu bine prin această procedură. Mă aştept de la toţi politicienii responsabili să fie parte a acestui efort comun, în aşa fel încât să ne putem concentra 100% pe combaterea efectelor infecţiei cu coronavirus”, a afirmat şeful statului într-o declaraţie de presă.

Conform preşedintelui, toate partidele au propus la Executivul să fie condus de Ludovic Orban.

„Toată lumea a înţeles că suntem într-o situaţie specială, nu este loc de răfuileli politice, ci de soluţii şi foarte urgente. Am primit o singură propunere de prim-ministru, Ludovic Orbam pe care îl desemnez. Mă aştept de la toate partidele, de la toţi politicienii, să fie parte a acestui efort de finalizare a acestei crize politice, să ne putem concentra 100% pe combaterea epidemei. Avem în momentul de faţă un guvern în funcţiune, guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios şi foarte bine, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar. Rezultatele se văd, avem relativ puţine cazuri de infecţie cu coronavirus în România”, a mai spus Klaus Ioghannis.

În prezent, Ludovic Orban este izolat la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu Vergil Chiţac, parlamentarul PNL confirmat cu coronavirus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.