Prima scoala pentru copiii cu autism, deschisa la Cluj

copilPrima scoala destinata copiilor cu autism din Romania va fi deschisa la Cluj-Napoca de Asociaţia Autism Transilvania. Inscrierile la cursurile vor avea loc începând cu anul şcolar 2013 – 2014.

Pentru mai multe informatii, părinţii se pot adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj pentru a-şi înscrie copiiii la şcoală. Până in toamna cand vor incepe cursurile, ISJ îi va şcoli pe 45 de dascăli.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, copiii se vor putea înscrie la şcoală prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, cu aviz de la Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Cluj. Programul şcolii va fi între orele 8-16 şi va conţine ateliere de logopedie, kinetoterapie şi de comunicare cu părinţii.

Dascalii vor fi platiti de ISJ Cluj, iar 20 de profesori din Cluj participă de astăzi până vineri la cursuri de formare speciale derulate de specialiştii Asociaţiei Autism Transilvania.

In cadrul proiectului, AAT a demarat un parteneriat cu Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.