Primăria Câmpia Turzii alege compania clujeană Electrogrup pentru dezvoltarea unui proiect de mobilitate urbană inteligentă, în valoare de 22,5 milioane lei

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, în asociere cu Urban Scope, anunță astăzi că va proiecta și executa lucrări de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbană în Câmpia Turzii, cu o semnificativă componentă Smart City, în cadrul unui contract în valoare de 22,5 milioane de lei, parte din cea mai valoroasă finanțare europeană semnată de municipalitatea locală.

Electrogrup, în asociere cu Urban Scope și cu sprijinul subcontractantului Next Bike, va moderniza infrastructura stradală, ce implică proiectare și execuție a carosabilului și a trotuarelor, va sprijini mobilitatea inteligentă prin realizarea pistelor de biciclete și implementarea unui sistem Smart de tip bike sharing și va integra și stațiile inteligente de autobuz în peisajul urban.

„Continuăm să implementăm conceptele Smart City în orașele din România și, după ce, la începutul acestui an, am anunțat primul proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluții de tip Smart City, mergem mai departe în cursa orașelor inteligente, alături de Primăria Câmpia Turzii. Ținta noastră este creșterea calității vieții, obiectivul esențial al dezvoltărilor urbane durabile, iar de acum orice proiect de modernizare urbană din România trebuie să integreze, pe lângă componenta principală de construcții civile la standarde europene, și componente Smart City care să asigure evoluția către digitalizare”, a declarat Dragoș Nedelea, Smart City Development Director, Electrogrup.

Conform contractului, semnat în data de 8 aprilie 2020, perioada de proiectare și execuție a lucrărilor este de 20 de luni.

„Indiferent de situația globală, de pandemie, de orice alte vicisitudini, Câmpia Turzii se dezvoltă și viața în orașul nostru merge mai departe. Cel mai elocvent exemplu este contractul semnat, prin care vor demara o serie de lucrări de reabilitare a carosabilului și trotuarelor pe un număr important de străzi. Vom avea artere moderne, piste de bicicliști și va urma achiziția de autobuze, stații de bike-sharing și tot ceea ce este prevăzut în contractul de finanțare. Le mulțumesc colegilor din Primărie și partenerilor din proiect pentru pașii făcuți până acum și îi asigur pe cetățeni că dezvoltarea orașului nostru este prioritară”, a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului.

La începutul acestui an, Electrogrup a anunțat și startul implementării primului proiect Smart City integrat din România – modernizarea stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamț, în cadrul unui contract în valoare de peste 21.1 milioane de lei.

Electrogrup a dezvoltat, ca Antreprenor General, proiecte complexe în mai multe sectoare de construcții, în România și în afara granițelor, în țări precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda.

Electrogrup este și unul dintre cei mai activi furnizori de soluții Smart City la cheie pentru administrații publice și companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluții smart, în Oradea, precum și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.