Primăria Cluj cumpără o nouă autospecială pentru ISU Cluj

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul pentru achiziţia unei noi autospeciale (punct medical avansat) pentru ISU Cluj.

Investiția se ridică la circa 700.000 de lei și va fi livrată până în luna aprilie, susține viceprimarul Dan Tarcea.

Echipamente cu care va fi dotată nouă ambulanță sunt sunt: cort gonflabil triaj – 1 buc, cort gonflabil – 2 buc, sistem de încălzire pentru cort – 2 buc, sistem aer condiționat mobil pentru cort – 2 buc, sistem de iluminare interioară pentru corturi- 3 buc, generator curent electric – 2 buc, tambur prelungitor cablu electric – 2 buc, brancarde simplă, cu spătar, dublă colapsabilă și colapsabilă – 26 buc, suport pentru 4 perfuzii – 15 buc, rucsac medical – 4 buc, aspirator de secreții portabil – 2 buc, monitor funcții vitale cu trepied și suport – 5 bucăți și ventilator pacient – 2 buc.

Este a treia autospecială pe care primăria o achiziționează în ultimii ani pentru ISU Cluj. Astfel, în iunie 2018 a fost cumpărată cu bani de la bugetul local o autospecială cu dotări de ultimă generație, destinată intervenţiei la stingerea incendiilor în oraș, cu accent pe deplasarea rapidă și pe accesul ușor pe străzile înguste sau în zonele unde nu pot interveni autospecialele mai mari. Valoarea investiției a fost atunci de de 542.878 lei.

Iar în februarie 2019 a fost achiziționată tot cu bani de la municipiu o „Ambulanță de tip C – terapie intensivă mobilă”, de ultimă generație, dotată cu echipamente de cel mai înalt standard pentru ISU.

Ambulanța de tip C este destinată urgențelor medicale cu prioritate maximă și transportului medical asistat al pacientului.

Valoarea totală a investiției a fost de 770.644 lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.