Primaria Cluj-Napoca sprijina educatia

Asigurarea infrastructurii unitatilor scolare, acordarea de rechizite copiilor care provin din familii defavorizate, transport gratuit pe mijloacele de transport in comun si acordarea de burse pentru elevii clujeni sunt cele patru componente prin care municipalitatea clujeana sprijina educatia preuniversitara.

primaria cluj napoca

Primaria Cluj-Napoca a efectuat in aceasta vara lucrari de reparatii si intretinere la 84 de unitati scolare, iar costurile acestora au fost in valoare de 5.8 milioane lei.

Pentru sprijinirea famiilor nevoiase, municipalitatea a inceput distribuirea rechizitelor si ghiozdanelor pentru 450 de elevi care provin din randul acestora. Acestea se distribuie prin intermediul Directiei de Asistenta Sociala si Medicala, iar costul unui ghiozdan este de 50 de lei.

Aproape 19.500 de elevi clujeni au beneficiat de gratuitate pe doua linii de transport in comun, pentru deplasarea la scoala sau activitati extracuriculare in anul scolar 2013-2014. Vechile abonamente sunt valabile pana la data de 1 octombrie 2014, iar in perioada 15 septembrie – 1 octombrie 2014 se vor emite noile abonamente pentru anul scolar 2014-2015.

De asemenea, Primaria Municipiului Cluj-Napoca a acordat in anul 2014 un numar de 14.961 de burse elevilor clujeni si va continua acest demers si in anul scolar 2014-2015. Vor fi acordate burse sociale (in valoare de 60 de lei), burse de studiu (in valoare de 70 de lei) si burse de merit (in valoare de 90 de lei). Bursele de merit sunt acordate elevilor clujeni care au medii peste 8.5.

„Aceste demersuri pentru sprijinirea educatiei clujene se regasesc in rezultatele obtinute de elevii clujeni la invatatura. Anul acesta elevii clujeni s-au evidentiat prin faptul ca au obtinut cel mai mare procent de promovabilitate din tara la examenul de Bacalaureat”, a precizat primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.