Primaria Cluj scuteste Emerson de plata impozitelor pe cladiri pentru urmatorii 5 ani

Primarul Emil Boc a anuntat ca primaria pe care o conduce va sprijini agentii economici care investesc in Cluj, iar primii care vor fi scutiti de plata impozitelor pe cladiri pentru urmatorii 5 ani sunt americanii de la Emerson, acestia benefiind de o scutire de 1.6 milioane de euro.

emerson cluj

Edilul a anuntat ca pe lista se mai afla Banca Transilvania si Energobit.

„Am semnat astăzi o convenţie pentru sprijinirea companiei Emerson, din parcul Tetarom II. E vorba de o scutire de impozite pe clădiri pentru următorii 5 ani, ajutor minimis şi ajutor de stat, în valoare de 1.6 milioane de euro. Politica Primăriei Cluj-Napoca este una proactivă, pentru a susține investițiile și deci crearea de locuri de muncă, esențială pentru dezvoltarea comunității noastre. Există în analiză şi alte solicitări, pentru companii din diferite domenii de activitate, care vor fi propuse spre aprobare”, a declarat Emil Boc.

Emerson are în prezent 1800 de angajaţi la Cluj-Napoca şi estimează că până în 2016 numărul angajaților va crește la 3.400. Compania va investi totodată într-o clădire de birouri și două hale de producție în parcul Tetarom 2.

Primaria Cluj-Napoca va sprijinii și companiile care nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru a beneficia de aceste ajutoare, prin stabilirea celui mai mic impozit posibil în condițiile legii, respectiv 0,25%.

O altă pârghie de susținere a investitorilor pe care municipalitatea a aplicat-o deja se referă la o reducere de 50% la impozit pentru clădirile „verzi”, certificate ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.