Primăria Clujului va achiziționa încă 200 de platforme pentru îngroparea gunoiului

Primăria Cluj-Napoca intenționează să achiziționeze încă 200 de platforme gospodărești îngropate. Investiția se ridică la 9.5 milioane de lei (fără TVA), preţul pe bucată fiind de 47.900 de lei (fără TVA). 

Primele 100 platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere în municipiul Cluj-Napoca au fost achiziţionate în 2017, în urma unei investiţii de 4.7 milioane de lei (fără TVA), iar primul punct gospodăresc îngropat a devenit operațional în luna noiembrie a aceluiaşi an, în Mănăştur. 

Anterior, în Cluj-Napoca, mai exista un singur loc unde gunoaiele au fost îngropate, o investiţie din 2016 a societăţii de salubrizare Rosal.

Societatea bihoreană Euriteh SRL a câştigat licitaţia pentru îngroparea punctelor gospodărești, iar proiectul prevedea şi amplasarea de astfel de platforme în școlile și în liceele din oraș (Școala Horea, Liceul Ana Aslan, Liceul Nicolae Bălcescu, Liceul Avram Iancu și Colegiul Edmond Nicolau, etc.). Lucrările s-au încheiat în toamna lui 2018. 

În şedinţa forului local de miercuri, 6 februarie 2019, consilierii locali vor lua în discuţie proiectul de hotărâre privind „aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții „Amplasare platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere în municipiul Cluj-Napoca” – 200 de platforme, urmare a actualizării studiului de fezabilitate aprobat prin Hotărârea nr. 838/22.09.2017″. Investiţia totală este de 10.2 milioane lei (fără TVA), din care costul celor 800 de containere va fi de 9.5 milioane lei, restul sumei fiind alocată pentru proiectare, asistenţă şi alte cheltuieli. Banii provin de la bugetul local. 

Realizarea punctelor îngropate de colectare a deşeurilor apar în strategia de dezvoltare a oraşului pentru perioada 2014-2020. Autorii studiului recomandă „îmbunătățirea sistemului de precolectare prin înlocuirea platforme supraterane cu platforme subterane (îngropate)”.

Potrivit datelor oficiale, în vara lui 2018, în Cluj-Napoca existau un total de 956 de platforme de colectare a deşeurilor, dintre care cele mai multe se aflau în Mănăştur, 257, Mărăşti, 198, şi Gheorgheni, 190.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.