Primăria vrea să construiască un nou parking în Mărăști! A început consultarea prealabilă a cetățenilor

Primăria Cluj-Napoca a inițiat o acțiune de consultare preliminară a cetățenilor interesați cu privire la intenția municipalității de a construi un nou parking suprateran în cartierul Mărăști.

parking marasti
foto arhiva

Intențiile autoritătilor vor fi ca viitorul parking să aibă o capacitate minimă de 400 locuri și va fi amplasat pe terenul care se afla în incinta formata la sud de blocul 10 de pe Calea Dorobantilor nr. 105-107, la est de blocul M3 situat pe aleea Bibliotecii, la nord de blocurile 2A si 2B situate pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr.150-152, iar la vest de catre Complexul Piata Agroalimentara Marasti.

Prin amenajarea noului parking se are în vedere organizarea eficientă, funcțională și estetica a spațiului, eliminarea construcțiilor și a amenajărilor parazitare, asigurarea unui număr suficient de locuri de parcare, fluidizarea circulațiilor auto și decongestionarea arterelor principale, crearea și dezvoltarea de spații verzi, locuri de joacă, de odihnă și petrecerea timpului liber și, implicit, creșterea semnificativă a calității vieții.

„In aceasta etapa de consultare prealabila fiecare vecin/rezident, agent economic, asociatie sau membru al acestora are ocazia sa-si exprime optiunea in scris. Consultarea va contine tabele cu proprietarii care sunt de acord sau nu, inclusiv cu cei care isi rezerva dreptul de a fi indecisi. Cei care nu sunt de acord cu investitia propusa vor formula separat o adresa proprie si isi vor sustine motivele si argumentele pertinent.

Dupa elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu si trecerea acestuia prin analizade specialitate a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism, in conformitate cu prevederile HCL nr.153/10.04.2012 privind aprobarea Regulamentului local referitor la implicarea publicului in elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului, cei interesati vor fi invitati sa-si spuna din nou parerea intr-un cadru organizat la sediul Primariei municipiului Cluj-Napoca”, anunță reprezentanții municipalității.

Cei care detin locuri de parcare sau garaje in incinta mentionata sau pe Calea Dorobantilor si pe Bd. 21 Decembrie 1989 vor beneficia de prioritate in repartitia locurilor de parcare din parkingul construit in urma derularii investitiei propuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.