Primarul Emil Boc s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito!

Excelenţa Sa, Ambasadorul Mario Cospito a fost primit luni, 15 octombrie 2012, la Primăria Cluj-Napoca de către edilul Emil Boc într-o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre colaborarea romano-italiană, la nivel local în mod special, în domenii precum cel economic, cultural, universitar sau social.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu dl. ambasador. Am profitat de ocazie să îi mulţumesc pentru suportul pe care îl acordă Clujului din toate punctele de vedere. Pe linia programelor economice am discutat despre investiţiile italiene în Cluj, am trecut în revista DeLonghi şi noua investiţie care se conturează, de 50 milioane de euro, fabrica Battistero ce produce faimoasele „panetonne”, care practic vor crea împreună în jur de 2000 de locuri de muncă”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul a explicat faptul că aceste investiţii vor avea întregul suport logistic al administraţiei locale, din toate punctele de vedere.

„I-am spus domnului ambasador ca la Cluj, indiferent de culoarea politică a administraţiei judeţene sau locale, în ceea ce priveşte programele de susţinere a investiţiilor, nu există decât o singură voce, de susţinere a investitorilor şi de a îndeplini toate demersurile pentru că ei să găsească la Cluj un mediu prielnic de dezvoltare”, a mai adaugat Emil Boc.

Primarul a menţionat Premiul Papahagi ca dovadă a susţinerii italiene în sfera relaţiilor culturale şi universitare şi i-a solicitat Excelenţei Sale sprijin pentru candidatura oraşului la titlul de Capitala Culturală Europeană în anul 2021.

„Sperăm că după ce Italia îşi va desemna oraşul care va avea în 2019 statutul de Capitala Culturală Europeană, să stabilim legături strânse cu acel oraş pentru a cîştiga din experienţa lor, pentru a învăţa din colaborare. Am văzut deschidere şi foarte mult suflet pentru ceea ce înseamnă relaţia româno-italiană şi aplecarea spre Cluj”, a conchis primarul Emil Boc.

„Aş dori să îi mulţumesc D-lui Primar Emil Boc pentru primire, este un prieten bun, un prieten vechi, cu care am lucrat foarte bine în perioada în care a fost Prim-Ministru şi sunt convins că vom lucra foarte bine şi pe timpul mandatului sau aici la Cluj”, a declarat Excelenta Sa, Mario Cospito.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.