Primarul Floreștiului, Horia Șulea, suspendat de PNL Cluj din toate funcțiile deținute în partid. „Voi candida independent”

Condamnarea la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu i-a fost fatală primarului Floreștiului, Horia Șulea, care a fost suspendat de PNL Cluj din toate funcțiile deținute în partid.

Biroul Politic Județean al PNL Cluj, întrunit astăzi, l-a suspendat pe primarul Horia Șulea din toate funcțiile detinute in partid: președinte al organizației Floresti și vicepresedinte PNL la nivel județean.

Edilul floreștean s-a declarat surprins de decizia conducerii și a anunțat că va candida ca independent pentru un nou mandat de primar al comunei Florești.

„S-au grăbit să mă execute. Asta e. Atâta merit după 30 de ani de PNL și 12 ani de administrație locală. Președintele Daniel Buda mi-a spus că este convins că nu sunt vinovat și că voi câștiga la Apel. Voi candida la Primaria Florești ca independent„, a spus Șulea pentru floresti24.ro

Magistrații Tribunalului Cluj l-au condamnat în 27 decembrie anul trecut pe primarul comunei Florești, Horia Șulea, la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani și 6 luni. Sentința nu este definitivă.

Primarul a fost trimis în judecată în ianuarie 2018 într-un dosar care vizează trei infracțiuni de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, Horia Şulea, în calitatea sa de primar și ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale în cuantum total de 123.516,4 lei.

Procurorii îl mai acuză pe edilul din Florești că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, ar mai fi efectuat plăţi nelegale și pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii, în cuantum de 54.126 lei. De asemenea, și în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar, Șulea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 98.883,7 lei.

În același dosar, instanța l-a mai condamnat și pe fostul primar al comunei Florești, Ioachim Vancea. Fostul edil a primit 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție. Și în acest caz, judecătorii au dispus suspendarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani.

Legea spune că un primar care este suspendat dintr-un partid nu își pierde funcția de primar. Acest lucru se produce numai dacă acesta își dă demisia din respectivul partid sau dacă este condamnat definitiv de o instanță de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.