Primăvara începe cu reabilitarea podurilor din oraş

Reabilitarea podurilor aferente tramei stradale peste Valea Chintăului, Nădaş, Canalul Morii, precum şi Podul Horea va începe în primăvara acestui an. Licitaţia nu a fost contestată, astfel că proiectul finanţat din fonduri europene va demara îndată ce vremea va permite, anunţă municipalitatea.

Investiţia totală se ridică la valoarea de 6.270.613 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este 6 luni de la ordinul de începere. Firma care a câştigat licitaţia este SC ARL SA.

„Corelarea tuturor lucrărilor de infrastructură din oraş printr-un efort comun între serviciul de Siguranţă a circulaţiei urbane, transport local şi reţele edilitare, Poliţia rutieră şi Poliţia locală este esenţială. Spre exemplu, modernizarea podului de pe strada Oaşului peste Nădaş va necesita închiderea temporară a circulaţiei tramvaiului, aşa cum am procedat şi pe perioada desfăşurării lucrărilor la linia de tramvai. Acest lucru va fi programat pentru perioada verii, când traficul este mai puţin intens. Temporar, vom introduce din nou autobuze pentru transportul în comun în zona respectivă”, a declarat primarul Emil Boc.

Reabilitarea podului Traian se va afla pe ordinea de zi în următoarea şedinţă a Consiliului local, mai exact aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Circulaţia rutieră va fi închisă pe perioada lucrărilor însă circulaţia pietonală va fi asigurată.

podul traian

Podul Traian va fi reabilitat de firma Expert Proiect 2002 SRL, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.879 mii lei. Termenul de execuţie este de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.