Primele autobuze electrice vor sosi la Cluj în acest an

Municipiul Cluj-Napoca va avea începând din acest an primele autobuze electrice, achiziţionate pe fonduri europene. 

„Vom începe o procedură pentru achiziția pe fonduri europene a încă 19 autobuze electrice și se va derula licitația de 55 de noi troleibuze și de 22 de noi tramvaie. Va fi o licitație cadru care se va derula pe mai mulți ani de zile”, a spus primarul Emil Boc, vineri, la Realitatea FM.

Primele 11 autobuze electrice vor sosi la Cluj-Napoca până în luna mai 2018.

„Am comandat deja un număr de 11 autobuze electrice din cele 30. Avem confirmarea că vor sosi până în aprilie, cel târziu mai 2018, la Cluj. Mai avem în vedere şi alte comenzi, dar între timp trebuie să pregătim infrastructura, aşa că intenţionăm să introducem inclusiv încărcarea wireless a acestora, pentru ca timpul de alimentare să se reducă de la 30 la 7 minute”, spunea primarul Emil Boc, prezent la conferința  ”Mobilitatea viitorului”, care a fost organizată la Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România.

Lotul de 11 autobuze electrice care trebuie să sosească în acest an sunt achiziţionate din fonduri elveţiene, în mandatul fostului primar Sorin Apostu, iar despre cele 19 autobuze electrice menţionate de primarul Emil Boc nu există o dată certă când vor ajunge.

Fotografia are caracter de prezentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.