INEDIT: O semifinală Eurovision România va fi găzduită de Salina Turda, în 11 februarie!

Concursul Naţional Eurovision va avea cinci semifinale, iar una dintre acestea va avea loc la Salina Turda, în 11 februarie, în mina Rudolf, la 86 de metri adâncime. 

Simona Baciu, directorul Salinei Turda, a declarat, sâmbătă, că, în funcţie de amplasamentul scenei, se va stabili şi numărul de locuri pentru public. „O semifinală a Eurovision va avea loc în 11 februarie în Salina Turda, judeţul Cluj, în mina Rudolf, la o adâncime de 86 de metri. În funcţie de amplasamentul scenei, se va stabili şi numărul de locuri pentru public, sunt detalii care vor fi cunoscute în perioada următoare”, a spus aceasta pentru Mediafax.

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a declarat, la rândul său, că ideea organizării unei semifinale a Eurovision din Salina Turda i-a venit din dorinţa de a face ceva inedit. „Primăria municipiului Turda va derula acest mare proiect în colaborare cu TVR. Numele oraşului nostru va beneficia, astfel, de o promovare fără precedent, iar Salina va deveni un reper în domeniul producţiei media şi broadcasting la nivelul Uniunii Europene şi nu numai”, a spus Matei.

În acest an vor fi organizate în România, în perioada ianuarie – februarie, cinci semifinale ale concursului Eurovision în cinci oraşe, selecţia naţională urmând să aibă loc în 25 februarie, cel mai probabil în Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Finala concursului Eurovision va avea loc la Lisabona în 12 mai.

Salina Turda are patru mine – Rudolf, Terezia, Ghizela si Iosif, primele trei intrate in exploatare turistica.

Exploatarea sarii la Salina Turda dateaza din epoca romana. Salina a fost inchisa in 1932 si a fost redeschisa pentru public si pentru pacientii cu boli respiratorii in 1992.

In perioada 2008 – 2010, a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene si a fost inaugurata in ianuarie 2010 in prezenta premierului de atunci, Emil Boc, si a ministrului Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

One thought on “INEDIT: O semifinală Eurovision România va fi găzduită de Salina Turda, în 11 februarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.