Primele doze ale vaccinului Moderna, așteptate în România săptămâna aceasta

Miercuri este foarte probabil să ajungă în țară și primele doze ale vaccinului american Moderna, al doilea autorizat pe teritoriul Uniunii Europene. 

Până acum, au fost vaccinați peste 125.000 de români. A patra tranșă de vaccin Pfizer a ajuns în România în această dimineață, iar miercuri ar putea să ajungă și dozele de la Moderna.

Toate livrările acestui vaccin vor fi realizate de către compania Kuehne + Nagel şi vor proveni din centrul farmaceutic centralizat deţinut în Europa.

„Aceasta este o etapă cu adevărat importantă şi suntem mândri de rolul pe care vaccinul Moderna îl va avea în combaterea acestei pandemii în Europa. Distribuţia pe întreg teritoriul Uniunii Europene reprezintă una dintre cele mai mari realizări logistice cu care s-a confruntat Moderna de la lansarea acestei platforme în urmă cu zece ani. Privesc cu admiraţie către echipa dedicată care ne-a adus aici şi sunt recunoscător tuturor partenerilor, furnizorilor şi Comisiei Europene pentru ajutorul şi sprijinul acordat în tot acest timp”, declară Dan Staner, vicepreşedinte şi şef pe regiunea EMEA la Moderna.

Comisia Europeană a autorizat miercuri vaccinul anti-COVID realizat de Moderna, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat utilizarea acestuia. Acesta este cel de-al doilea vaccin autorizat în UE, după cel produs de Pfizer/BioNTech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.