Primul strat de asfalt pe DJ 107P de pe raza localității Gilău a fost așternut

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a locuitorilor din zonă şi a turiștilor faptul că a fost finalizată așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder, pe drumul județean ce traversează localitatea Gilău, de la intersecția cu drumul național DN 1 pe direcția Someșul Rece.

Aceste lucrări de reabilitare și modernizare sunt parte a investiției mult mai complexe ce vizează drumul județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R. Anterior asfaltării au fost executate lucrări de frezare a căii de rulare, de amorsare și de așternere a materialului geocompozit antifisură.

Reamintim, în acest context, faptul că proiectul vizează un tronson în lungime de 44,26 kilometri, de la kilometrul 0+000 – intersecția cu drumul național DN 1 până la kilometrul 44+260 – intersecția cu drumul național DN 1R. Lucrările de reabilitare și modernizare a acestui drum judeţean sunt finanţate din fonduri europene.

Modernizarea drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R are o importanță strategică întrucât acesta traversează o mare parte a Munţilor Apuseni, o zonă extrem de atractivă atât din punct de vedere turistic cât şi din punct de vedere economic, social și istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.