Problema preluării Cluj Arena: pasată constant între CJ şi Primărie!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a răspuns astăzi iniţiativei lui Emil Boc de a trece stadionul Cluj Arena în administrarea Primăriei Cluj-Napoca. Acesta este dispus să îi predea primarului stadionul cu condiţia ca acesta din urmă să achite toate datoriile Universităţii Cluj şi să returneze CJ suma investită de aceştia pentru înfiinţarea stadionului . „În loc să avanseze soluţii fanteziste, domnul primar ar trebui să vireze în conturile SC Cluj Arena SA fondurile pe care s-a lăudat că le-a păstrat pentru susţinerea activităţii clubului.”

Emil Boc declară că el este dispus să preia Cluj Arena în situaţia în care CJ nu are posibilitatea de a-l mai administra, în contextul în care stadionul necesită 60000 de euro lunar pentru întreţinere. Pornind de la faptul că Guvernul a alocat pentru construirea stadionului suma de 14 milioane de euro, acesta se consideră îndreptăţit să facă preluarea.

„Eu sunt deschis să preluăm stadionul Cluj Arena, Primăria, dacă Consiliul Judeţean nu are posibilitatea să întreţină Cluj Arena şi să asigure Universităţii Cluj prezenţa pe stadion. Îmi declar toată deschiderea ca Primăria să preia Cluj Arena şi să asigure în bune condiţii prezenţa Universităţii pe stadion. Oricum, ca prim ministru am sprijinit cu peste 14 milioane de euro construcţia la Cluj Arena, n-ar fi nicio problemă să susţinem în continuare de la Primărie funcţionarea pentru toţi clujenii a acestui stadion şi pentru menţinerea Universităţii Cluj pe acest stadion şi de ce nu, pentru toate echipele care vor dori să presteze activităţi fotbalistice pe stadionul nostru din Cluj. Nu avem nicio problemă să facem o asemenea preluare a stadionului dacă Consiliul Judeţean nu mai are posibilitatea sau nu doreşte să mai facă acest lucru. Cu menţiunea că echipa Universitatea şi CFR-ul, dacă va dori, vor fi binevenite dacă vor dori să joace pe acest stadion”, a declarat Emil Boc.

Uioreanu, însă, aşteaptă ca Primăria să vireze în conturile CJ o sumă egală cu investiţia pe care aceştia au făcut-o pentru înfiinţarea stadionului. Mai exact, este vorba despre o sumă de 30,5 milioane de euro, aceasta în contextul în care stadionul a costat 44,5 milioane de euro, iar Boc a plătit până acum doar 14 milioane de euro. De asemenea, preşedintele CJ subliniază faptul că problema stadionului nu este una administrativă ci, mai degrabă, ţine de datoriile Universităţii Cluj.

„Problema Cluj Arena nu este legată de administrare, ci de datoriile pe care gruparea sportivă, al cărei acţionar este şi Consiliul local Cluj-Napoca, le are pentru meciurile deja jucate pe stadion. În loc să avanseze soluţii fanteziste, domnul primar ar trebui să vireze în conturile SC Cluj Arena SA fondurile pe care s-a lăudat că le-a păstrat pentru susţinerea activităţii clubului. În acest mod, Universitatea ar reuşi să-şi plătească datoriile şi ar avea rezervele financiare necesare pentru a plăti chiria stadionului până la sfârşitul anului. Cât priveşte posibilitatea preluării arenei de către Primărie, este o chestiune de discutat în momentul în care domnul Boc are la dispoziţie o sumă egală cu cea investită de Consiliul Judeţean Cluj în această bază sportivă. Putem spune că singura problemă legată de stadion este aceea că domnul Boc doar promite, nu şi face. Alocarea banilor şi plata datoriilor clubului pe care îl patronează trebuie să se facă neîntârziat, deoarece penalităţile cresc de la o zi la alta”, declară Horea Uioreanu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.