Probleme dentare se tratează la timp, înainte de a se agrava situația!

Una dintre marile probleme ale multor oameni este că amână până e prea târziu rezolvarea problemelor dentare, din cauza fricii, de teamă sau pur și simplu pentru că nu au curaj. Fie că vorbim de un simplu detartraj, albirea dinților, repararea unei carii, o extracție sau o operație mai complexă, mersul la stomatolog este privit ca pe o teamă de majoritatea persoanelor.

dentist

Detartrajul este, printre altele, una dintre cele mai importante metode de igienizare a dinților, realizate în cabinetul stomatologic, fără de care se pot instala mai multe afecțiuni ce pot duce ulterior chiar și la pierderea dinților. Printre aceste afecțiuni se pot număra cariile subgingivale de colet, boală parodontală, afectarea sistemului care susține dintele  în alveola, care netratată poate duce la pierderea dinților care sunt sănătoși.

Una dintre cele mai importante aspecte care poate influența sănătatea orală este igienă alimentației. Acest mecanism de acțiune al zaharurilor constă din formarea de acizi dăunători care atacă structura dentară și afectează, pe termen lung, dentiția. Zaharul reprezintă un substrat nutritiv pentru bacteriile cauzatoare de carii.

Unul dintre cele mai importante reguli care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet curat și sănătos este spălatul pe dinți zilnic, de două ori pe zi cel puțin, dimineața și seara, dar și evitarea pe cât posibil a dulciurilor, cele mai incriminate alimente pentru formarea cariilor. În cazul copiilor, necesarul caloric este foarte mare, iar un procent important din acesta este dat de zaharuri, lucru care ne împiedică să eliminăm dulciurile, dar putem să le restrângem.

Clinica Trident oferă servicii stomatologice complete, folosind tehnologii și echipamente de ultimă generație, cum ar fi un laser terapeutic sau imagistică tridimensională. Oferă și un ghid chirurgical care combină tehnologiile de ultimă generație computer tomograf CBCT și tehnologia CAD/CAM, care ajută la o vindecare mult mai rapidă pentru pacient, reducând până la jumătate durata medie a unei operații de implant.

Clinica oferă un sistem high-tech inovativ numit Incognito – un aparat dentar invizibil – o alternativă modernă și invizibilă pentru aparatele fixe convenționale. Acest sistem revoluționat este folosit pentru tratarea malocluziilor, fiind ușor de întreținut, invizibil și personalizat pentru toate tipurile de pacienți.

One thought on “Probleme dentare se tratează la timp, înainte de a se agrava situația!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.