Profi a cumparat lantul de magazine Alimentara din Cluj-Napoca

Compania Profi Rom Food, cea care administreaza lantul de magazine Profi, a preluat şase foste unităţi Alimentara pe care le transformă în magazine proprii. Si retailerul german Lidl anunta planuri mari pentru piata locala. Lanţurile comerciale se afla in curs de expansiune în cartierele oraşului. Profi va ajunge la 11 unităţi în Cluj-Napoca, după amenajarea fostelor magazine Alimrom, dar nu a anunţat un termen pentru noile inaugurări.

profi

Compania deţine până în acest moment cinci unităţi în oraş şi a anunţat planuri pentru încă 42 de magazine în ţară pe parcursul anului. Ieri, societatea a deschis al 25-lea magazin din Bucureşti, astfel că reţeaua a ajuns la 156 de unităţi.

„Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică realizată prin preluarea controlului de către SC Profi Rom Food SRL asupra şase magazine deţinute de SC Alimrom Trading SRL. Concentrarea economică are loc, în principal, în domeniul comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount şi alte magazine similare (cum ar fi magazinele de proximitate sau de cartier). Operaţiunea de concentrare economică a fost analizată prin prisma prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996) şi ale Regulamentului privind concentrările economice. În urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că, deşi operaţiunea notificată cade sub incidenta legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal”, au transmis responsabilii de comunicare ai CC.

Lidl a fost unul dintre cei mai vizibili jucători din domeniu de retail din Cluj în ultimele luni. Cu două unităţi deja funcţionale în cartierele Zorilor şi Bună Ziua, compania a mai deschis anul trecut o unitate la parterul noii clădiri ridicate pe Bd. 21 Decembrie, pe locul fostei platforme Napolact şi un alt magazin pe Calea Baciului, construit pe o parte din platforma Ruttrans. În derulare se află planurile pentru cel puţin încă un magazin: în vecinătatea BauMax din Someşeni, pe un teren deţinut deocamdată de Grup 4 Instalaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.