Profit de 3 milioane de euro pentru UNTOLD după ediţia de anul acesta

Cu un buget total care s-a ridicat la 16 milioane de euro pentru ediţia de anul acesta a festivalului UNTOLD, profitul operațional fiind de 3 milioane, conform fondatorului festivalului, Bogdan Buta.

Untold a atras 370.000 de participanţi în cele patru zile de festival din 2019, iar mai bine de 20% dintre aceştia au fost străini, scrie Business Magazin. De la an la an numărul de participanţi la festival a crescut cu 15%.

Fondatorii Untold, cel mai mare festival de muzică organizat în România, au investit peste 16 milioane de euro în organizarea evenimentului ajuns la cea de-a cincea ediţie. Bugetul este cu 2 milioane de euro mai mare faţă de nivelul din 2018, potrivit lui Bogdan Buta, unul dintre organizatorii festivalului.

Banii pentru investiţii sunt obţinuţi de la firmele partenere care pariază pe promovare (40% din buget), din vânzarea de bilete şi abonamente (40%) şi de la partenerii care vin cu standuri în cadrul evenimentului (20%).

Organizatorii menționau că participanții veniți din afara Clujului au cheltuit în medie, în cele patru zile, 150 de euro pe cazare, transport, restaurante, terase, shopping, vizite la muzee, rezultând o infuzie de capital în comunitatea clujeană de 45 de milioane de euro.

Untold 2019 a avut loc în perioada 1-4 august și a adus peste 200 de artiști, între care Robbie Williams, Armin van Buuren, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.