Profit în creştere cu 37% în al doilea trimestru la Bursa de Valori Bucureşti

Raportul financiar al Bursei de Valori Bucureşti arată o menţinere a cifrei de afaceri la nivelul de 4,93 de milioane de lei în trimestrul doi din 2012, faţă de acelaşi trimestru din 2011, în ciuda scăderii valorii tranzacţionate pe piaţa de acţiuni şi unităţi de fond cu 31%.

„Declinul activităţii de tranzacţionare pe piaţa de acţiuni a fost determinat, pe de o parte de intensificarea îngrijorărilor privind soarta zonei Euro şi a consecinţelor aferente, şi explicat pe de altă parte de comparaţia cu o perioada a anului trecut marcată de listarea Fondului Proprietatea, care a determinat în prima parte a anului 2011 valori de tranzacţionare trimestriale record din ultimii 4 ani”, potrivit raportului citat.

Piaţa produselor structurate a inregistrat cel mai bun trimestru de la lansarea acestui segment, valoarea de tranzacţionare fiind triplă faţă de trimestrul doi din 2011. Venituri mai mari, în medie cu 20%, au fost obţinute din activitatea de vânzare de date şi menţinerea la tranzacţionare a emitenţilor. Reducerea cheltuielilor operaţionale cu mai mult de 12% a permis înregistrarea unei creşteri de 37% a profitului operaţional până la valoarea de 1,73 milioane de lei în trimestrul doi din 2012 faţă de acelaşi interval al anului trecut de 1,26 milioane de lei. Scăderea cheltuielilor operaţionale a fost determinată de diminuarea cheltuielilor de personal, cheltuieli cu cea mai mare pondere în total, şi cheltuieli mai mici înregistrate pentru activităţi de promovare şi cele de funcţionare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.