Marca „Ikea” a fost vândută pentru suma de 9 miliarde de euro către o filială a grupului

Gigantul suedez în domeniul mobilier Ikea a anunţat joi că a vândut numele de „Ikea” către una din filialele sale pentru suma de nouă miliarde de euro, oferind pentru prima dată în istoria sa, de aproape 70 de ani, o valoare contabilă pentru marca sa, conform AFP.

Proprietara drepturilor intelectuale ale grupului, Fundaţia Interogo, a vândut numele mărcii către filiala Inter Ikea-Systems la 1 ianuarie 2012.

Trianzacţia a avut un obiectiv comun, acela de a consolida şi simplifica structura grupului, a explicat directorul de comunicare al Inter Ikea Grup, Anders Bylund. Acesta a precizat că „a fost o tranzacţie internă, care nu are efecte externe”, însă marca Ikea are acum o valoare contabilă.

Compania Ikea a fost creată în 1943 şi nu este cotata la bursă. Grupul, care nu este nevoit să îşi publice rezultatele complete şi detaliate, este deţinut de un holding şi de fundaţii. Creatorul său, Ingvar Kamprad, în vârstă de 86 de ani, este în continuare implicat în afacerile grupului şi este cel mai bogat om din Europa conform revistei elveţiene Bilan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.