ClujulCultural.ro: Milionarul Ștefan Gadola vrea să transforme Casa Municipală de Cultură într-un centru modern

Ștefan Gadola, unul dintre cei trei fondatori ai grupului Energobit, intenționează să închirieze spațiul unde se află Casa Municipală de Cultură din Piața Unirii, pe care să îl transforme într-un centrul cultural modern, relatează clujulcultural.ro.

casa municipala de cultura cluj

„Negociem un parteneriat, vrem să intrăm într-un parteneriat cu domnul Gadola. Discuţiile sunt foarte avansate. Avem nevoie de cineva care să investească, avem probleme cu clădirea, care a foarte mare, cu consolidarea unor pereţi, mai ales înspre Muzeul de Speologie, nu degeaba s-a închis acela. Intenţia e de a face un centru cultural modern, de la galerii de artă şi ateliere de pictură la un punct de alimentaţie publică. Noi nu avem posibilităţile financiare de a investi. Am avut un fond european, dar nu am reuşit să avem actele exact aşa cum se cere la fonduri europene, că retrocedarea nu a fost efectuată exact în forma care o doream, se lucrează încă la acte. Sper să cădem de acord cu domnul Gadola şi să fie reabilitată această clădire cât mai repede”, a declarat Augustin Feneşan, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Micilor Meseriaşi, pentru sursa citată.

Fosta clădire a Casei Municipale de Cultură a intrat în posesia Asociaţiei Patronilor şi Micilor Meseriaşi după un lung proces de retrocedare, în care asociaţia a reuşit să facă dovada că e continuatoarea Breslei Meşteşugarilor interbelici clujeni, care au construit clădirea.

Întregul imobil este compus dintr-o sală de cinema la parter, o sală de concerte care a găzduit clubul The Shelter, la etajul 1 şi o serie de alte spaţii mari situate pe un balcon lung, unde a fost găzduit inclusiv sediul RADEF Cluj. Omul de afaceri Ștefan Gadola intenționează să închirieze întreaga clădire, pe care să o transforme într-un veritabil centru de cultură modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.