Programul „Rabla” demareaza saptamana viitoare

rablaDupa ce a fost amânat de mai multe ori, programul „Rabla” a primit unda verde din partea ministrului mediului, Rovana Plumb, si va demara în cursul săptămânii viitoare, după ce se va încheia etapa de depunere a dosarelor de către colectori.

„Vreau să menţionez că există bani pentru programul ‘Rabla’. De la începutul anului s-au încasat 238 milioane de lei din taxa auto şi timbrul de mediu, iar 184 de milioane lei au reprezentat restituiri către cei care au obţinut în instanţă acest drept. La acestea se adaugă veniturile din celelalte taxe colectate de către Administraţia Fondului pentru Mediu. Prioritatea zero pentru AFM în această perioadă este Rabla, restul programelor urmând să se deruleze prin POS Mediu”, a afirmat Plumb.

În acest an, Ministerul Mediului va emite, prin intermediul AFM, 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

„În cursul zilei de marți voi semna Ordinul privind derularea programului ‘Rabla’, mâine acesta va fi publicat în Monitorul Oficial, iar de joi începe etapa de depunere a dosarelor de către colectori sau REMAT-uri. Această procedură ar trebui să dureze maximum cinci zile, astfel încât începând de săptămâna viitoare programul va demara efectiv”, a precizat ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.