România va încheia în februarie un nou acord cu FMI!

România încheie în ianuarie 2013 actualul acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), cu două luni mai devreme decât era programat, şi va încheia un nou acord în luna februarie, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Florin Georgescu, citat de Agerpress.

„Încheiem în ianuarie acordul actual şi probabil în februarie vom avea un nou acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială (BM). Acest acord va asigura responsabilizarea tuturor actorilor”, a declarat vineri oficialul MFP, la Bucharest Forum.

Ministrul Finanţelor a precizat că misiunea FMI va reveni la Bucureşti cel mai probabil în jurul datei de 15 ianuarie, când va fi cert că bugetul pe 2013 este gata, indiferent de cine va forma noul guvern după alegerile din decembrie.

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află de marţi la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române despre recentele evoluţii economice, politica fiscală şi monetară şi evoluţiile făcute în reformele structurale. Vizita se va încheia pe 14 noiembrie

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.