Protestele Mechel vor continua pana la ultimul bănuţ

mechel campia turzii
foto jurnalul.ro

Rambursarea TVA-ului în valoare de 4,8 milioane de lei la Mechel Campia Turzii si plata a o parte din salariile restante din luna februarie, precum si salariile compensatorii, nu vor opri protestele. Sindicalistii anunta ca vor continua protestele pana la ultimul banut.

„Colegii noştri vor ieşi în stradă, în faţa combinatului până când îşi vor primi ultimul bănuţ. Banii trebuie să vină mâine (astăzi – n.r.) şi în cursul zilelor de luni şi marţi. Acţiunea în instanţă o vom opri când vom vedea toţi banii”, a declarat, pentru liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, pentru ziuadecj.ro.

„În urma intervenţiilor pe care Miniserul Economiei le-a făcut, ca purtător de cuvânt al industriei româneşti, Ministerul Finanţelor a reevaluat taxa pe valoare adăugată pentru Mechel şi există sume de ordinul zecilor de milioane de lei care trebuie înapoiate Mechel cu destinaţia Mechel Câmpia Turzii, că primele sume au plecat astăzi de dimineaţă şi, în discuţia pe care am avut-o cu acţionariatul, a rezultat că aceste sume vor fi alocate pentru plata salariilor în aşa fel încât litigiul de muncă de acolo să încheie”, a declarat în cursul zilei de ieri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.