Proiectul metroului la Cluj prinde contur: Primăria lansează în zece zile licitația pentru studiul de prefezabilitate

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a sustinut joi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, că în maximum zece zile Primăria va lansa licitaţia pentru studiul de prefezabilitate al viitorului metrou de la Cluj-Napoca, scrie Monitorul de Cluj.

În aprilie 2018, primarul Emil Boc anunțase că firme japoneze sunt interesate de construirea unui metrou la Cluj-Napoca. Linia de metrou ar urma să fie construită între Florești și Apahida, un proiect care va dura 10-15 ani.

„Suntem foarte aproape să lansăm studiul de prefezabilitate pentru selectarea consultantului astfel încât să elaborăm un caiet de sarcini după toate rigorile viitorului unui metrou şi nu după ceea ce există astăzi în materie de realizare a unui metrou obişnuit. Sper ca în prima parte a lunii noiembrie, în primele 10 zile, să fim în măsură să lansăm în licitaţie publică pentru studiul de prefezabilitate. Pentru investiţii mai mari de 75 milioane de euro este nevoie şi de studiu de prefezabilitate şi de studiu de fezabilitate. Este o cerinţă legală. Evident, după aceea va continua cu licitaţia de execuţie”, a declarat joi Emil Boc, potrivit Monitorul de Cluj.

„Metroul din Cluj nu este unul care să reproducă o situaţie existentă astăzi. De exemplu, metroul viitorului nu va mai avea acele captatoare de curent şi nu va fi un tunel aşa de mare aşa cum este astăzi pentru că for fi înlocuite mecanisme electrice şi de altă natură. Va fi şi un cost mai redus. Tot ce se face va ţine cont de evoluţia tehnologiei în materie de realizare a metroului, de aceea am avut nevoie de un consultant pentru a vedea tot ce este mai actual în lume cu privire la construcţia de la zero a unui metrou”, a mai spus Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.