Promovabilitatea la bacalaureat a crescut în Cluj cu peste 2% după contestaţii!

În urma contestaţiilor la sesiunea din august a examenului de bacalaureat, promovabilitatea în judeţul Cluj a crescut cu oeste două procente, de la 22,8 la sută la 24,89 la sută. Au fost emise 200 de contestaţii din cele 737 depuse.

Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, a spus că au fost depuse atât contestaţii de către elevi care au avut note sub 6, cât şi de cei care au încercat o mărire a notelor primite la examen.

„La ISJ Cluj s-au înregistrat 737 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de notele obţinute, dintre care 272, cele mai multe, la matematică. Au fost admise peste 200 dintre ele, iar după rezolvarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivelul judeţului Cluj a crescut de la 22,8 la sută la 24,89 la sută. Au fost depuse atât contestaţii ale elevilor cu note sub 6, care au sperat să primească puncte în plus pentru a-şi lua examenul, cât şi contestaţii ale unor elevi cu note peste 6 care au dorit să obţină note mai mari”, a spus Cuibus.

La sesiunea din august a examenului de bacalaureat au fost înscrişi în judeţul Cluj 2.419 elevi, din care s-au prezentat 2.101.

Promovabilitatea înainte de contestaţii a fost de 22,8 la sută, ceea ce înseamnă că 479 de elevi şi-au luat examenul, iar restul de 1.622 au picat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.