„Tom Sawyer”, filmat parţial în românia, are premiera pe 12 octombrie!

„Aventurile lui Tom Sawyer” (1938)

„Aventurile lui Tom Sawyer” va avea parte de o nouă ecranizare, semnată de regizoarea germană Hermine Huntgeburth şi care a fost filmată atât în Germania, cât şi în România. Premiera filmului pe ecranele româneşti va avea loc pe 12 octombrie, potrivit Parada Film.

Producţia de lungmetraj a fost filmată parţial în România timp de patru săptămâni şi a rulat deja în ţări precum Germania, Franţa şi Rusia şi s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele. A fost proiectat în avanpremieră în România în această vară, în programul educaTIFF, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Din distribuţia filmului fac parte tineri actori precum, Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), dar şi celebrii actori germani Heike Makatsch (Mătuşa Polly), Benno Fürmann (Joe Indianul), Joachim Król (Muff Potter).

Romanul „Aventurile lui Tom Sawyer” a fost ecranizat de mai multe ori, începând din 1917, cel mai adesea în Statele Unite ale Americii. În versiunea din 1973, Jodie Foster a jucat rolul lui Becky. Cartea „Aventurile lui Tom Sawyer”, de Mark Twain, a apărut în 1876. Personajul principal al cărţii este copilul orfan Tom Sawyer, crescut împreună cu fratele său vitreg, Sid, de mătuşa Polly, în orăşelul american St. Petersburg de pe malul fluviului Mississippi, inspirat de oraşul Hannibal, din Missouri, unde a crescut autorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.