PROPUNERE. 50 de lei de la patroni pentru angajații care se vaccinează anti-COVID

Directorul executiv al companiei clujene Terapia, Dragoș Damian vine cu o propunere interesantă pentru oamenii de afaceri care să ofere un bonus pentru vaccinare angajaților. El consideră că odată cu dispariția pandemiei, economia își va reveni.

„Condiționarea pozitivă este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cineva. Pentru fiecare cetățean al României ar trebui să existe o formă de recunoștință, dacă participă la efortul comun de vaccinare. Unii o văd ca pe un bonus, eu o văd ca pe o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul și cu cât o facem mai repede, cu cât ne vaccinăm mai mulți mai repede, cu atât pandemia va dispărea și economia își va reveni”, a declarat, sâmbătă, la Digi24, Dragoș Damian.

Antreprenorul în sănătate a spus că acestă propunere se angajează anagajatorilor, dar și Guvernului, tocmai pentru a se face deductibilă de la impozitare această sumă, așa cum se întâmplă în cazul bonurilor de masă, a bonurilor cadou etc.

Damian propune suma de 50 de lei pentru cei care se vaccinează

Dragoș Damian propune că angajatorii să ofere suma de 50 de lei angajaților care se vaccineză anti-COVID-19. El vede acestă sumă, ca fiind o medalie pentru cei care se vaccinează.

„Eu am propus o sumă care să nu fie nici exagerată, nici derizorie: 50 de lei. Este ca un fel de medalie, dacă vreți, pentru că ai fost vaccinat, dar care să poată fi fructficat sub forma unui bonus valoric, ca și acele vouchere cadou”, a explicat Damian.

Această sumă a fost stabilită de el după ce a vorbit cu mai mulți oameni de afaceri, astfel încât să fie un cuantum rezonabil atît pentru angajator, cât și pentru angajat.

„E bine să fie deductibilă suma, pentru că la 50 de lei ar trebui să mai plătesc 40 de lei statului, adică este într-un fel nedrept că eu trebuie să plătesc statului pentru ceva care în final ajută statul, dar vom face acest lucru și sunt foarte mulți antreprenori care vor să-și dovedească recunoștința față de angajați pentru acest efort”, a asigurat Dragoș Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.