Propunerea Ungariei la premiile Oscar 2017 intra și în cinematografele românești! Premiera de gala la Cluj, in 2 decembrie, la Cinema Victoria!

În 2 decembrie, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, va avea loc premiera unui lungmetraj extraordinar cu un subiect sensibil – acțiunea are în centru trei personaje legate pentru o viață de scaunul cu rotile. Cea mai mare teamă a unui băiat de 20 de ani, a prietenului său și a unui fost pompier este să nu devină inutili pentru societate. Când își dau seama că sunt inutili chiar și pentru lumea interlopă, ei își iau razna de tot.

cu-inima-curata-2

Din 2 decembrie filmul va putea fi vizionat la:

– Cluj (Cinema Victoria și Cinema Florin Piersic)
– Târgu Mureș (Cinema Arta)
– Satu Mare (Cinema Ankora)
– Brașov (Cinema One)
– Timișoara (Cinema Timiș)
– Bistrița (Cinema Dacia)
– București (Cinema Elvire Popesco)
– Constanța (Cityplex Tomis)

Filmul va fi proiectat cu sunet original, subtitrat în limba română.

Proiectia de gala la Cinema Victoria din Cluj va avea loc de la ora 20:00, in 2 decembrie, iar proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A cu unul dintre actorii principali, Szabolcs Thuróczy

TRAILER

Premiera filmului Cu inima curată a avut loc la festivalul din Karlovy Vary, după care a primit până acum 7 premii internaționale. La sfârșitul lunii august a intrat în cursa pentru premiile Oscar în categoria celui mai bun film stăin, fiind propunerea oficială a Ungariei. Drepturile de comercializare au fost cumpărate pentru Franța, Grecia, Polonia, Cehia, Slovacia, regiunea ex-iugoslavă și Asia, dar și pentru SUA.

Cu inima curată, un film plin de umor negru este al doilea lungmetraj al regizorului și scenaristului Attila Till, care în urmă cu câțiva ani a reușit deja să capteze atenția publicului internațional cu scurtmetrajul Bestia (Csicska, 2011). În rolurile principale vom vedea atât actori recunoscuți, profesioniști – Szabolcs Thuróczy (Născută miercuri / Szerdai gyerek), Móni Balsai (Liza, zâna-vulpe / Liza, a rókatündér) –, cât și debutanți talentați – Zoltán Fenyvesi, Ádám Fekete. Directorul de imagine a fost Imre Juhász (Bestia / Csicska, Panică / Pánik), montajul a fost realizat de Márton Gothár (Weekend). Filmul a fost produs de Laokoon Film, condus de Judit Stalter.

În România filmul are ca distribuitor oficial pe Asociația Filmtett din Cluj-Napoca, o organizație care are în centrul activității organizarea unui festival de film (Filmtettfest Zilele Filmului Maghiar, www.zilelefilmuluimaghiar.ro), a unei tabere de creație cinematografică și editarea a două portaluri de specialitate (filmtett.ro și istoriafilmului.ro).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.