Initiativa legislativa: Un deputat clujean vrea sa interzica fumatul in spatiile publice inchise

Deputatul PSD Aurelia Cristea a initiat o propunere legislativa pentru interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, in urma numeroaselor mesaje primite de la cetateni.

foto © eClujeanul.ro
foto © eClujeanul.ro

„Am elaborat un proiect de propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Intenţionez să depun proiectul în Parlament la finalul lunii viitoare, după o consultare prealabilă cu toţi actorii implicaţi: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, mass-media, reprezentanţii industriei HoReCa şi ai societăţii civile- militanţi antifumat, pacienţi, studenţi, elevi, etc. Termenul de implementare al acestei inițiative legislative, în cazul în care este adoptată, este de 1 ianuarie 2016.

Este o iniţiativă pentru care am nevoie de suportul tuturor celor interesați de sănătatea lor şi a copiiilor lor, de un nou mod de viața şi de socializare-fără tutun, de aceea am decis să o supun dezbaterii publice înainte de a o depune în Parlament”, a precizat intr-un comunicat de presa deputatul clujean.

Initiativa legislativa poate fi citita AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.