Propunerea unui deputat clujean în contextul crizei energetice: „Industria românească trebuie salvată!”

Deputatul clujean PNL Radu Moisin a venit cu propunerea de plafonare a prețului energiei electrice la 1 leu/kwh și în cazul industriei mari din România, din toate domeniile de producție.

Liberalul clujean susține că față de acum un an de zile, prețul mediu al energiei electrice s-a triplat pentru agenții economici.

Industria românească trebuie salvată!

Săptămâna trecută, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 119/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei a ajuns la Camera Deputaților și urmează să fie dezbătută în cadrul comisiilor și mai apoi, în plen.

Am inițiat și depus astăzi un amendament la acest Proiect de Lege (Plx nr. 551/2022) alături de câțiva colegi din PNL, Bota Calin Ioan, Cristina Burciu, Mircea Rosca, Sorin Năcuță, Robert Sighiartau, specialiști în economie și finanțe. Astfel, propun plafonarea prețului energiei electrice la 1 leu/kwh și în cazul industriei mari din România, din toate domeniile de producție! Față de acum un an de zile, prețul mediu al energiei electrice s-a triplat pentru agenții economici!

Dacă va fi adoptat, amendamentul pe care l-am propus va preveni un dezastru economic provocat de prețurile la energia electrică și, mai ales, va salva sute de mii de locuri de muncă și întreaga economie națională”, a transmis Radu Moisin, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.