Protest în Piaţa Unirii la concertul Billy Idol! 7.500 de bilete vândute

Decizia organizatorului concertului artistului britanic punk-rock Billy Idol din Piaţa Unirii de a îngrădi zona „platitorilor de bilete” cu „garduri de patru metri” nu a fost primită prea bine de o parte dintre clujeni, care anunţă că vor protesta din spatele gardurilor.

Aceştia au împărţit fluturaşe prin oraş şi au chemat lumea să li se alăture în demersul lor.

„Firma organizatoare (Amprenta Advertising) a anunţat oficial, construirea unui gard de 4 metri înălţime, în jurul perimetrului, pentru a împiedica vizibilitatea în cazul neplătitorilor de bilete. 

De asemenea, regulamentul de participare la concert interzice intrarea cu aparate foto şi/sau înregistrare audio-video; nerespectarea acestei interdicţii va atrage „evacuare” persoanei în cauză împreună cu copilul/familia/însoţitorii acesteia”, au scris iniţiatorii demersului.

Piata Unirii este spatiu public!

Ea iti apartine (tie si tuturor celorlalti cetateni) in egala masura cu, sa zicem, curtea sau sufrageria ta. Este dreptul tau sa treci prin Piata oricand/sa stai in ea oricat timp crezi de cuviinta, cata vreme nu faci nimic care sa tulbure linistea si ordinea publica. Mai mult, ai dreptul de a face fotografii, filmari si orice fel de inregistrare (doar difuzarea si comercializarea acestora fara acordul celor inregistrati poate duce la proces civil)”.

„Vino, luni, 30 iunie, in Piata Unirii, oricand dupa orele 16, pentru a vedea cu ochii tai organizarea unui eveniment privat, generator de profit, intr-un spatiu care iti apartine de drept”, se arata in mesajul initiatorilor.

WP_20140630_002-h599

WP_20140630_001-h599

Noutăţi de la concert

Potrivit clujulcultural.ro, au fost vândute 7.500 de bilete la concertul din această seară, 4.500 vândute de când a fost anunţată mutarea evenimentului de pe Cluj Arena în Piaţa Unirii. Organizatorii aşteaptă la o prezenţă de 12.000 de spectatori.

Billy Idol vine la Cluj cu autobuze speciale direct de la concertul din Bucureşti. Artistul britanic a solicitat o cabină tip lounge, iar ca mâncare preferă fructe de pădure şi brânzeturi, mâncăruri tradiţionale locale. Acesta va face şi un tur al oraşului.

Trupele care vor concerta în deschiderea lui Billy Idol sunt: KUMM, The Elephant Bizzares.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.