Puii de urs panda născuţi la grădina zoologică din Berlin în august 2019 au fost prezentaţi publicului – VIDEO

Cei doi pui de urs panda care s-au născut anul trecut la grădina zoologică din Berlin au fost prezentaţi miercuri publicului, informează AFP.

Meng Xiang şi Meng Yuan doi pui, masculi, s-au născut pe 31 august prin inseminare artificială. 

Supranumiţi Pit şi Paule de către îngrijitorii lor, cele două mamifere au fost lăsate să descopere habitatul lor închis cu geam împreună cu mama lor, în faţa fotografilor şi a operatorilor TV. 

Începând de joi, vizitatorii de la zoo vor putea să se bucure de „spectacolul” celor două animale. Conducerea, care se pregăteşte pentru un aflux de vizitatori, a decis să mai deschidă o casă şi să angajeze personal de pază pentru a gestiona o eventuală aglomerare în spaţiul rezervat lor. 

Împreună cu părinţii lor, Meng Meng şi masculul Jiao Qing, găzduiţi în capitala germană din iunie 2017, sunt singurele animale din această specie care pot fi văzute în Germania. 

Mutarea la Berlin a celor două exemplare adulte panda, considerate tezaur naţional în China, a constituit un nou episod de „diplomaţie panda” instaurat de Beijing pentru a întreţine relaţii bune cu partenerii săi. 

Grădina zoologică din Berlin plăteşte în jur de 1 milion de dolari, adică 900.000 de euro pe an Chinei pentru animalele adulte, o sumă care, potrivit Beijingului, este reinvestită în proiecte de protejare a speciilor ameninţate. 

Nou-născuţii din străinătate se întorc în general în China după trei sau patru ani. Grădina zoologică din Berlin a investit mai mult de 9 milioane de euro pentru a amenaja o „casă pentru urşi panda”. 

În China trăiesc astăzi în libertate 1.864 de panda, faţă de 1.000 în anii 1970, potrivit WWF.

Peste 400 de panda trăiesc în grădinile zoologice din lume, în cadrul proiectelor de conservare realizate de Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.