Cel mai bogat roman, urmarit penal pentru spalare de bani!

niculae ioanIoan Niculae, fiica acestuia, fosta soţie şi o apropiată a acestuia sunt urmăriţi penal de procurorii DIICOT, pentru sustragere de sub sechestru, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. Este vorba de dosarul Romgaz-Interagro.

Procurorii verifică modul în care firmele omului de afaceri au primit timp de mai mulţi ani gaze subvenţionate, deşi nu aveau acest drept, din cauza datoriilor la bugetul de stat.

Procurorii au încercat să pună sechestru asigurator asupra mai multor bunuri aparţinându-i lui Ioan Niculae pentru recuperarea prejudiciului. Anchetatorii au însă infromaţii conform cărora omul de afaceri ar fi încercat să se sustragă acestui sechestru.

Mai multe persoane vor fi chemate la audieri în legătură cu aceste noi aspecte, scrie Digi24..

Anchetatorii spun că au la dosar şi înregistrări cu discuţiile purtate între Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Ioan Nicolae, preşedintele SC INTERAGRO, şi Marcel Piteiu, fost director al ROMGAZ, referitoare la modul în care omul de afaceri obţinea gaz în condiţii preferenţiale.

Niculae a fost chemat la DIICOT şi în luna martie, pentru a-i fi adus la cunoştinţă faptul că s-a dispus o expertiză în dosarul în care fostul ministru Adriean Videanu este acuzat de abuz în serviciu, prin faptul că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri, potrivit Mediafax.ro.

Ioan Niculae deţine, conform topului Forbes, o avere de 1,2 miliarde de dolari. El este proprietarul grupului InterAgro şi al echipei de fotbal Astra Giurgiu – câştigătoarea Cupei României 2014.

La sfârşitul lunii mai, Judecătoria Sectorului 1 a pronunţat divorţul omului de afaceri de Domniţa Niculae. Prin hotărârea luată atunci, magistraţii au respins cererea Domniţei Niculae de a primi 10 milioane de euro din averea omului de afaceri.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Cererea de divorţ a fost înaintată de Ioan Niculae după aproximativ 31 de ani de căsnicie.

Într-un alt dosar, cunoscut ca dosarul „mită la PSD”, Niculae a fost trimis în judecată de DNA, în 2012, alături de liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, directorul Viorel Bărac de la InterAgro şi Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. În noiembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind însă definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.