Vlad Voiculescu s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei, iar Dacian Cioloș și-a arătat sprijinul pentru Nicușor Dan

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, potrivit Digi 24. Decizia sa vine după ce și PNL a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan la alegerile locale.

Vlad Voiculescu a anunțat că se retrage din cursa pentru Primăria generală a Bucureștiului, după ce PNL a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, criticând PNL pentru modul în care a ales să stabilească candidatul opoziției, „în spatele ușilor închise”, fără să consulte cetățenii.

„Atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge susținerea partidelor de opoziție, atât timp cât avem siguranța că va câștiga alegerile, nu voi merge mai departe cu candidatura”, a declarat Voiculescu.

„De asemenea, în condițiile în care nu vorbim la București de un singur om, ci de o echipă, la Consiliul General, la Consiliile locale, nu dau un cec în alb PNL. Este păcat pentru noi toți că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de cetățeni care să stabilească candidatul. Avem un candidat care a fost ales pe ușa din dos, în spatele ușilor închise, prin interesele unui șef de partid, decât interesele bucureștenilor”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Voiculescu a mai spus că va candida pe lista pentru Consiliul general. „Postul de viceprimar e unul care se negociază în Consiliul General„, a subliniat el.

„În condițiile în care nu vorbim la București de un singur om, ci de o echipă, la Consiliul General, la Consiliile locale, nu dau un cec în alb PNL. Este păcat pentru noi toți că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de cetățeni care să stabilească candidatul. Avem un candidat care a fost ales pe ușa din dos, în spatele ușilor închise, prin interesele unui șef de partid, decât interesele bucureștenilor„, a adăugat Vlad Voiculescu.

Voiculescu a mai spus că va candida pe lista pentru Consiliul general. „Postul de viceprimar e unul care se negociază în Consiliul General”, a subliniat el. „Alegerile pentru Primăria București sunt despre bucureșteni, despre dreptul lor de a trăi într-o capitală europeană, modernă, curată, cu o administrație care lucrează pentru ei. Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu și despre susținerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, a spus Dacian Cioloș, președintele PLUS, adăugând că „se conturează o susținere a acestuia așa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înțeleg tentația unei „lovituri“ de imagine și calculele politice din spatele ei”, a scris Cioloș, vineri, pe pagina de Facebook.

„Dincolo de asta, însă, rămân neclintit în convingerea că forțele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea”, a subliniat Cioloș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.