QuartFest, ediția a II-a, un adevărat succes

Cea de-a doua ediție QuartFest, singurul festival din România dedicat cvartetelor de coarde, s-a desfășurat în Cluj-Napoca în perioada 28 – 30 august 2015.

quartfest 2015

Festivalul a reunit nouă cvartete din România, cunoscute atât la nivel național, cât și internațional. Pentru trei zile, muzica de cameră s-a mutat în Parcul Central din Cluj-Napoca cu participarea cvartetelor: Grazioso (Târgu-Mureș), Eufonia String (Cluj-Napoca), Vates Quartet (Cluj-Napoca), Arpeggione (București), Artes Quartet (Iași), Chromatic (București), Four Seasons (Cluj-Napoca), Napocensis (Cluj-Napoca) și Rua (Cluj-Napoca).

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Teatrul Imposibil, la Casino – Centrul de Cultură Urbană, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Ministerului Culturii.

Iubitorii de muzică din Cluj-Napoca au s-au bucurat în număr considerabil de acest eveniment, peste o mie de melomani participând în fiecare seară la concertele de muzică de cameră. Prin prisma locației festivalului într-un spațiu public, la eveniment au avut accest nu doar melomanii veniți în Parcul Central special pentru cele nouă cvartete, dar și oameni care nu ascultă în mod obișnuit muzică clasică.

Prin numărul mare de spectatori prezenți la eveniment, clujenii au arătat încă o dată că sunt iubitori de cultură și muzică de calitate, ceea ce sporește bucuria organizatorilor de a organiza cea de-a III-a ediție a QuartFest în 2016.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.