Rabla pentru electrocasnice: Buget de 14 milioane de lei, epuizat în 8 minute

Bugetul pentru programul guvernamental „Rabla pentru electrocasnice”, de 14 milioane de lei, s-a epuizat în 8 minute. Este vorba de fapt despre etapa a 2-a, destinată obținerii de vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Mai multe persoane s-au plâns că sistemul s-a blocat, deși au intrat pe site-ul administrației Fondului pentru Mediu la 10:00, când începeau înscrierile.

Potrivit Ministerului Mediului, în 8 minute, au fost generate peste 33.000 de vouchere. Cele mai multe, aproape 20.000 au fost pentru televizoare, alte aproape 10.000 au fost vouchere pentru laptopuri și peste 5.000 pentru tablete.

Mai multe persoane care au aplicat pentru acest program s-au plâns că sistemul a fost blocat minute în șir și nu s-au putut înscrie pentru obținerea voucherelor.

„Rușine că a durat doar o fracțiune de secundă. Așa se fac toate programele în România, pe repede înainte, nimic serios. Cine să mai aibă încredere în această instituție?’„, a scris un bărbat pe pagina de facebook a Ministerului Mediului.

Ministerul susține însă că aplicația nu a fost blocată. Reprezentanții instituției așteaptă însă explicații din partea STS.

Ei recunosc că e posibil ca unii utilizatori să fi avut probleme din cauza traficului uriaș. Funcționarea site-ului este garantată la 75.000 de utilizatori pe minut, iar la etapa precedentă nu au fost probleme de acest fel.

Valoarea voucherelor acordate prin programul Rabla pentru electrocasnice este de 400 de lei pentru televizoare, 500 pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.