Raed Arafat a fost „uns” şef peste Ministerul Sănătăţii în guvernul Ponta!

După demisia lui Vasile Cepoi din fruntea Ministerului Sănătăţii, la începutul lunii octombrie, guvernul USL l-a numit oficial pe Raed Arafat în această funcţie. Fostul subsecretar de stat, pe care Traian Băsescu l-a umilit în trecut şi îl voia plecat din Minister în iarnă pentru că nu era de acord cu planurile sale, va depune jurământul la Palatul Cotroceni miercuri seara, după ce preşedintele a semnat decretul de numire a sa în funcţie. 

Fondatorul SMURD a mărturisit nu de puține ori că nu-și dorește să devină ministru al Sănătății, pe motiv că vrea să se ocupe de alte chestiuni tehnice. În iarnă acesta a demisionat din funcţia de subsecretar de stat după ce preşedintele României l-a atacat dur, atac care ulterior avea să-i scoată pe români în stradă.

Băsescu a susţinut în iarnă că Raed Arafat este duşmanul reformei din sistemul de sănătate, iar într-o intervenţie la Realitatea TV i-a dat de înţeles că trebuie să plece din minister. „Eu cred că un secretar de stat într-un minister, când ministrul lui a decis să pună în dezbatere publică o lege, are în primul rând obligaţia să facă această dezbatere în interiorul ministerului. Cred că secretarii de stat sunt primii care trebuie să susţină sau să explice. Această lege nu este explicată. (…) Sigur, nu-i impune nimeni domnului Arafat că nu are dreptul să aibă părerea că trebuie să rămână un sistem al statului, dar acest lucru îl exprimă în primul rând în interiorul ministerului şi, dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici ghicitoarea mea!”, a spus Băsescu în ianuarie.

Premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, la începutul lunii octombrie, printr-un decret semnat de către Băsescu, după ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului.

Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.