Tyler Morris se retrage din activitate. Baschetbalistul care a adus titlul în vitrina lui „U” Mobitelco după o pauză de 15 ani!

Accidentarea gravă suferită de Tyler Morris într-un meci din FIBA Eurochallenge contra echipei belgiene Antwerp Giants, ruptură de ligament anterior încrucişat, în urmă cu aproximativ un an, plus intervenţiile chirurgicale la care a fost supus în ultimele luni, l-au  făcut pe baschetbalistul de origine americană să se retragă din activitate, constrâns  fiind şi de decizia medicilor.

Tyler Morris şi-a anunţat astăzi retragerea din activitate, în cadrul unei conferinţe de presă la care a mai participat şi antrenorul Niksa Bavcevic şi preşedintele clubului, Mircea Cristescu.

„În urma complicaţiilor apărute la genunchi, am luat decizia de a mă retrage din cariera de jucător profesionist. Această accidentare este una nouă, nu are legatură cu cea de anul trecut, nimeni din club şi nici eu nu am ştiut de ea. Cred că numărul de intervenţii avute de a lungul timpului la acest genunchi m-au afectat. Trei doctori diferiţi mi-au recomandat să renunţ la cariera de jucător pentru că dacă voi continua să joc la acest nivel voi avea probleme în viitor. Pentru mine este foarte greu să accept acest lucru şi pentru colegii mei este greu să accepte, am trecut prin multe, şi bune şi rele”, a mărturisit Tyler, vizibil emoţionat.

„Îmi va lipsi acest club, îmi va fi greu să accept că nu mai fac parte din această echipă, îmi vor lipsi colegii, îmi vor lipsi oamenii din Cluj care m-au tratat ca şi cum aş face parte din familie, de când am venit la Cluj. Le mulţumesc tuturor pentru oportunitatea pe care mi-au dat-o să joc la acest club şi să fac parte din această familie. Am fost campioni şi o să îmi amintesc acest lucru toată viaţa. Voi continua să joc, dar doar de placere. Toţi cei care mă cunosc ştiu că baschetul reprezintă totul pentru mine, am făcut tot ce am putut pentru a deveni mai bun. Înainte de operaţie, doctorii mi-au spus ca genunchiul este într-o stare foarte proastă şi exista posibilitatea să nu mă vindec şi că genunchiul meu arată ca la un om de 40 de ani. Când ai 26 de ani, încă te gândeşti că vrei să ai o familie, că încă vrei să fi activ, să te bucuri de viaţă, să alergi şi atunci trebuie să te gândeşti mai bine si sa iti refaci calculele in legatura cu viitorul tau. A fost un moment special si vreau sa le multumesc tuturor pentru ca m-ati primit cu bratele deschise in orasul vostru si in tara voastra. Sper ca nu mă veţi uita, eu cu siguranţă nu voi uita Clujul”, a încheiat Morris.

„Am avut două discuţii cu Tyler în care am încercat să îi explic cum a fost pentru mine când a trebuit să renunţ la carieră şi, bineînţeles, am încercat să gândim pozitiv, pentru că de aici încolo, după o asemenea veste, este foarte greu să te gandeşti numai la lucruri pozitive, dar Tyler este un luptător nu numai în teren ci şi în afara lui. A dovedit acest lucru şi în perioada când a vrut să revină pe teren şi cred că o va dovedi în fiecare zi din viaţa lui, pentru că aşa este construit. Nu pot decât să îi mulţumesc pentru tot aportul pe care l-a avut în câştigarea campionatului şi nu numai. Îi urez multă putere şi succes în continuare. O să ne gândim să vedem dacă vom putea să continuăm într-un fel, dar acest lucru rămâne pentru viitor şi în funcţie de posibilităţi”, a declarat Mircea Cristescu, potrivit u-mobitelco.ro.

Tyler Morris va da lovitura de începere la meciul dintre „U” Mobitelco Cluj şi BC Timba Timişoara care se va desfăşura, mâine de la ora 19, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj.

REMEMBER: Coşul senzaţional reuşit de Tyler Morris, în urma căruia „U” Mobitelco a devenit campioana naţională la baschet masculin după o pauză de 15 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.