Raportul de activitate pe 2013 al senatorului clujean Alin Tişe

alin tiseSenatorul clujean Alin Tişe le-a trimis clujenilor din colegiul 1 tradiţionalul raport de activitate în Parlamentul României pentru acest an.

Potrivit raportului, Tişe a depus 15 iniţiative legislative în 2013:

1. Lege pentru eliberarea gratuită a medicamentelor care costă sub 10 lei pentru persoanele cu venituri sub 850 lei.
2. Lege pentru cei care au reabilitat termic blocurile pe cont propriu să primească înapoi de la stat 60% din cheltuieli printr-un program naţional.
3. Lege pentru locuri de muncă şi atragerea de investiţii în parcurile industriale, incubatoarele de afaceri.
4. Lege pentru ajutorarea firmelor: amânarea la plată a datoriilor firmelor până când statul îşi plăteşte obligaţiile faţă de ele.
5. Lege pentru ca impozitele din agricultură să rămână în localitatea unde se plătesc.
6. Lege prin care administratorii de la blocuri să aducă la cunoştinţa tuturor locatarilor, în scris, situaţia financiară a blocului semnată de administrator, preşedinte şi cenzor.
7. Lege pentru protecţia persoanelor fizice cu datorii la bănci în cazul executării silite.
8. Lege pentru sprijinirea firmelor care doresc să investească în oraşe şi judeţe prin crearea unor facilităţi fiscale, comerciale şi patrimoniale în scopul atragerii acestor investiţii.
9. Lege pentru organizarea şcolilor de vară pentru elevi şi a unui program continuu în grădiniţe.
10. Lege pentru stabilirea şi plata despăgubirilor pentru imobilele preluate abuziv de stat în perioada regimului comunist.
11. Lege prin care primarii să beneficieze de consultanţă din partea personalului Curţii de Conturi pe parcursul implementării unor noi proiecte.
12. Lege pentru persoanele de etnie romă din alte ţări, care cunosc limba română, să li se poată acorda, la cerere, cetăţenia română.
13. Lege prin parlamentarii să aibă acelaşi statut ca orice altă persoană.
14. Lege pentru aplicarea unor măsuri fiscale pentru sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă şi stimularea consumului.
15. Lege pentru protecţia întreprinzătorului din România.

Senatorul a acordat 121 de audienţe pe probleme de locuri de muncă şi infrastructură, 13 declaraţii politice despre toate prostiile şi minciunile USL, 55 de întrebări către Ministere pe teme de actualitate, 40 de interpelări către Ministere şi 2 către Primul Ministru.

Planurile lui Alin Tişe pentru anul 2014 sunt depunerea de amendamente pentru finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă, finanţarea lucrărilor la aeroportul clujean, începute de acesta în mandatul său de preşedinte a Consiliului Judeţean Cluj, şi obtinerea finanţării pentru Autostrada Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.