Rapperul român Grasu XXL la UNTOLD Festival: „Cu UNTOLD-ul a început să existe o cultură a festivalurilor în România” – FOTO

Celebrul rapper român Dragoș Nichifor, cunoscut publicului drept Graxu XXL, a vorbit sâmbătă, 6 august, la Cluj-Napoca, despre tinerii de la care trebuie să vină schimbarea în România, despre muzică și despre EDM, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la UNTOLD Festival, unde artistul va susține un concert în această seară de la ora 23:30, pe scena Alchemy.

dragos nichifor - grasu xxl - UNTOLD 2016 - 6 august

Artistul a fost provocat cu întrebarea „care sunt trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe Marte: „Aș lua laptopul cu căștile, un frigider de iarbă și niște cartofi”, a răspuns amuzat rapperul.

Cunoscutul cântăreț român este impresionat de organizarea festivalului UNTOLD și a precizat că la Cluj se simte mereu bine când este invitat în concerte.

„La Cluj pentru mine e tot timpul special, de la primul concert pe care l-am avut aici, lumea m-a iubit așa necondiționat, nu știu de ce. Am făcut și un album aici live, iar în timpul spectacolelor mele încerc să dau tot ce e mai bun din mine. Am un playlist pe care îl tot învârt în funcție de cum mă simt în ziua respectivă. La rap tot timpul e despre MC și public, e o conexiune directă și trebuie să fie o energie maximă, nu stă nimeni ca la orice alt gen de muzică și se uită la tine. La rock și la rap trebuie <să și-o de-a ăia în cap>, așa că nu pot să cânt o piesă pe care nu o știu, de asta nu am lansat niciodată o melodie live. Sunt artiști care lansează piese live, eu nu sunt așa, mie îmi place să știe lumea ce am lansat”, a declarat rapperul în cadrul unei conferințe de presă la UNTOLD.

„Mă aștept să fie ca la orice concert cu mine la Cluj, a fost blană la toate. E ceva aici la Cluj. Deja au apărut o grămadă de festivaluri din cauza UNTOLD-ului. Toată lumea face festivaluri anul acesta, v-ați surprins pe voi anul trecut și cred că s-a început cu UNTOLD-ul să existe o cultură a festivalurilor, e cel mai important lucru. Oamenii la noi nu au fost obișnuiți cu festivalurile, oamenii sunt obișnuiți să meargă la club să cânte, să meargă la discotecă, unde poate deranjezi pe unul sau pe altul. Noi nu avem săli de concerte, de aici pleacă toată discuția cu artiștii care nu au unde să se manifeste într-un cadru normal. Într-un club îți faci o apariție, nicidecum nu poți ține un concert. S-au schimbat multe cu UNTOLD”, a susținut Grasu XXL.

grasu xxl la untold 2016

EDM nu ar fi existat dacă nu era hip-hop

„EDM-ul nu ar fi existat dacă nu era hip-hop-ul. Nu știu dacă voi știți istoria hip-hop-ului, dar mi se pare că are o legătură. E același soi de energie, doar că a dispărut MC-ul, e mai multă vibrație directă acum. Văd o artă în alegerea vibe-ului cumva. Sunt DJi buni, dar sunt și DJi nasoli, la fel cum sunt și rapperi nasoli. Nu cred în chestia aia cu <mamă, ăsta e DJ, vine, bagă stick-ul și nu face nimic>, el face ceva, face foarte multe”, a mai precizat rapperul despre fenomenul EDM (Electro Dance Music).

Tinerii trebuie să schimbe ceva în țara asta pentru că ei simt în mod direct problemele unei societăți

„Într-un club nu pot să mă duc să cânt Drumul spre succes. Nu pot să îl bag pe Pleșu la două jumătate noaptea, e ciudat. Există un moment în show unde vorbesc despre tinerii de la care trebuie să vină schimbarea. E foarte important să existe un moment unde să spun lucrurile astea. La fiecare concert a fost un astfel de moment în care am putut să spun asta. Cred că un om și un artist își caută echilibrul tot timpul prin tot ceea ce face.

Sper să fiu unul dintre artiștii care a schimbat ceva, chiar dacă am schimbat ceva la mine. Dacă fiecare ar face ceva pentru el și ar schimba ceva la el, cred că s-ar schimba lucrurile direct. Dacă tu singur ai știi că nu trebuie să arunci țigara sau hârtia pe jos, atunci s-ar schimba totul la fiecare în parte. Tinerii trebuie să schimbe ceva pentru că ei văd și simt întotdeauna mult mai direct problemele unei țări sau a unei societăți.

Cred că tinerii au schimbat tot timpul ceva în țara asta, guverne sau mentalități. Noi trebuie să schimbăm ceva. Eu nu spun acum că lumea să meargă în piață și să facă nu știu ce, schmbarea trebuie să înceapă cu tine, tu trebuie să te schimbi înainte și să schimbi înăuntrul tău ceva. Schimbă în tine ceva și vei vedea cum se schimbă lucrurile în mod natural. Untold-ul mai schimbă ceva, mai vezi fețe noi, oamenii cu vibrații mai bune. Trebuie să învățăm să ne comportăm cu oamenii și cu artiștii noștri”, a mai spus cunoscutul rapper.

Grasu XXL va concerta în această seară, ora 23:30, pe scena Alchemy de la UNTOLD Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.