Rareș Bogdan, propus vicepremier și ministru de Interne în noul Guvern PNL

Europarlamentar Rareș Bogdan a fost propus vicepremier și ministru de Interne în noul Guvern PNL. Eurodeputatul nu a oferit încă un răspuns pe această temă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că „ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL”.

Seful statului a mai spus că PSD „nu a înţeles nimic şi a chiulit” de la consultări.

Preşedintelea a avut, vineri, consultări cu partidele parlamentare, în vederea formării unui nou Guvern, după ce Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură prin care i-a fost retrasă încrederea Cabinetului Dăncilă. Chiar dacă iniţial liderul PSD Viorica Dăncilă anunţase că social-democraţii vor participa la consultările de la Cotroceni, ulterior aceasta a spus că a anunţat că PSD nu va mai merge, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre.

Guvernul Dăncilă a picat în urma moţiunii de cenzură adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind înregistrate 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.