Răspunsul unui schior profesionist pentru cei care s-au declarat nemulțumiți de condițiile de schi de pe pârtiile din Mărișel

Un schior profesionist le-a răspuns tuturor turiștilor care s-au declarat nemulțumiți de condițiile de schi de pe pârtiile Mărișel, potrivit portalului de turism apuseni.info.

Dragi schiori (snowboard-eri) in devenire,

Va adresez cu “dragi” pentru ca fac parte de 20 ani din tagma schiorilor si e drept, mi-a trebuit ceva timp pentru a acumula experienta si pentru a ajunge la capacitatea de a invata si intelege cam tot ceea ce sta in spatele unei partii pregatite de nota 10:

1. Temperatura si umiditate optime minime pentru a putea pune in functiune tunurile de zapada
2. Precipitatii de ninsoare pentru a mixa zapada artificiala cu cea naturala.
3. STRAT DE BAZA DE GHEATA pentru a avea fundatia trainica pentru o partie de nota 10

Pentru a avea o partie de 10 e nevoie ca Omul sa conlucreze cu Dumnezeu, si stim bine ca la noi in tara Doamne Doamne a inceput sa isi intoarca fata spre noi schiorii doar de ieri.

Luni parca ne-a blestemat toata ziua cu o lapovita desi ne-am rugat la El sa se transforme in ninsoare; marti s-a uitat spre noi dar ne-a trimis cativa fulgi asa, ca sa ne mai imbuneze rugile, acum am vazut pe camere ca ne-a auzit- si e cu noi. Ninge in Marisel de rupe!!!

Ce doream sa subliniez:

Pana astazi s-a schiat pe lucrarea omului, maxim cat se putea face, urmarind (in special noaptea pentru ca ziua nu era nici o sansa de minus) momentul cand se putea face zapada artificiala. Si s-a facut! Partia albastra are un strat de baza inghetat facut cu priceperea omului, artificial, in medie de20cm.
Pe asta s-a schiat si pe asta se va schia atata timp cat Doamne Doamne nu ne trimite zapada lui. Noi, in cunostinta de cauza, am schiat bine cu grupe de copii si fara evenimente neplacute, pentru ca ne-am uitat la meteo zilnic, am vazut ce va fi daca mergem si simplu: NE-AM ASCUTIT CANTURILE! Am ales asta in cunostinta de cauza si ne-am asumat (canturi: Chestiile alea de metal care sunt prinse pe toata lungimea talpii schiului/placii de snowboard)…. Asta la coborare!

La urcare pe sub teleschi, da, a fost gheata. O fasie ingusta cat sa incapa doi oameni in paralel pe ea, care n-ar fi existat daca aproape toata noaptea, angajatii n-ar fi dus cu snowmobile, recipiente, prelate, si n-ar fi lucrat-o cu lopeti. PENTRU CA DOAMNE DOAMNE a chiulit si nu le-a dat nici un ajutor in acest demers!!!

S-a incercat si s-a reusit printr-un efort sustinut o functionalitate a partiei de schi in parametri meteo de pana acum.

Un sfat gratuit:

– inainte de a merge la schi treceti pe la service-ul de schiuri ( e ca si cum ai face RAR la masina: conduci cu ce vi)
– evaluati-va obiectiv capacitatile de schior
– informati-va de starea partiei unde doriti schiati
– daca considerati ca va depaseste situatia in care va aflati pe schiuri si doriti sa cunoasteti mai multe despre schiatul pe partie batuta, partie inghetata, off-piste, schi park etc, nu ezitati sa apelati la un specialist. Daca e specialist va va indruma si va va invata cum sa treceti peste toate provocarile pe care aceasta activitate in aer liber care este schiul alpin vi le ofera!
Sa ne vedemcu bine sanatosi pe partii numai de 10.
Multumim Partiilor Marisel pentru efortul depus pana acum de a mentine partia functionala in aceste vremuri primavaratice!
„, a declarat schiorul experimentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.